Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C24.7°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.9°C23.5°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C23.7°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 41%
Θάνατος 3χρονης  / Συγκλονίζει η μητέρα – «Εφόσον δεν πήραμε απαντήσεις εν ζωή, τις ψάχνουμε στον θάνατο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θάνατος 3χρονης  / Συγκλονίζει η μητέρα – «Εφόσον δεν πήραμε απαντήσεις εν ζωή, τις ψάχνουμε στον θάνατο»

νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη
(EUROKINISSI)

Στη δικαιοσύνη έχουν εναποθέσει τώρα τις ελπίδες τους να βρουν απαντήσεις οι γονείς της 3χρονης Κατερίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη αφού είχε νοσηλευτεί προηγουμένως για ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου χωρίς οι γιατροί να καταλήξουν σε διάγνωση.

Η μητέρα του 3χρονου κοριτσιού, λίγες ώρες αφότου είπε το τελευταίο αντίο στο παιδί της που μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στο πόδι και πέθανε, μίλησε στο μίλησε στο ΜEGA. 

«Τίποτα, από εδώ και πέρα ο νόμος. Ο κ. Διαλυνάς θα αποφανθεί» τόνισε αναφερόμενη στον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση. «Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε απαντήσεις εν ζωή, τις ψάχνουμε στον θάνατο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους, είπε: «Αυτό είναι πίστη, ελπίζω να διαψευστεί. Για να νιώσω ίσως ανακούφιση ότι, τι να πω, ότι δεν μου “έφαγαν” το παιδί; Τι να πω, δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν έχω σκέψη να σας πω, δεν έχω σκέψη, τι να πω; Μακάρι να ήταν άρρωστο και να μη το ήξερα; Ή να πω “μου το φάγανε”; Τι είναι καλύτερο;».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι πριν μπει στο νοσοκομείο το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Αντίθετα, είχε πολύ καλή ανάπτυξη. «Όχι δεν είχε κανένα πρόβλημα που να ήταν σε εξέλιξη, γενικότερα, δεν είχε τίποτα. Ούτε να παίρνει φάρμακα, ούτε τίποτα. Το παιδί ήταν υγιέστατο, ένα παιδί που ήταν 3 χρόνων και έμοιαζε για 5-6. Μέχρι και η νεκροτόμος που το είδε μου λέει: “Τι κοπέλα είναι αυτή; Τι ανάπτυξη είναι αυτή;”» ανέφερε. 

Με πόνο η μητέρα άφησε αιχμές κατά των γιατρών, που την καθησύχαζαν για την κατάσταση της 3χρονης αν και δεν έβρισκαν από τι έπασχε. «Μου το φάγανε άδικα το παιδί, τελείωσε, τελείωσε. Αν δε ξέρεις τι έχεις, δεν σε παρακαλάνε οι γονείς να το πάρουν το παιδί από εκεί, επειδή έχουν τη δυνατότητα να το πάνε κάπου καλύτερα, και να σου απαντάνε “εδώ είστε σε καλά χέρια”. Όταν δεν ξέρεις, δεν είναι κακό να πεις “δεν ξέρω, θα πάμε σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο της χώρας”. Θα έκανα έρανο αν δεν είχα, αλλά…», συμπλήρωσε.

«Αυτά θα τα βρει ο δικηγόρος μου αν και είναι πλέον αργά. Ο μόνος λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι για να γνωρίζει η ψυχούλα του παιδιού μου ότι εγώ δεν το άφησα στα χέρια τους έρμαιο. Θα βρούμε την άκρη, ακόμα και τώρα, ποιος είναι ο λόγος που έγιναν όλα αυτά, αν και δεν υπάρχει λόγος. Όλα θα βγουν στη φόρα και στη δημοσιότητα για να ξέρουν ο κόσμος, να προσέχουν τα παιδιά τους και να μην εμπιστεύονται ούτε μία ώρα πουθενά, ούτε τον γιατρό», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL