Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.9°C21.7°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
20.5°C32.0°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C32.7°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
2 BF 72%
Θάνατος 3χρονης / Αναπάντητα τα ερωτήματα για την τραγωδία - Τι εξετάζουν οι ειδικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θάνατος 3χρονης / Αναπάντητα τα ερωτήματα για την τραγωδία - Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα για το τι οδήγησε στο θάνατο την 3χρονη Κατερίνα που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη ζητούν οι γονείς της, που ετοιμάζονται σήμερα να πουν το τελευταίο αντίο στο παιδί τους στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. 

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη» συγκλονίζει η μητέρα της μικρής, μιλώντας στο ThessToday.gr. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», σημειώνει, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

Η οικογένεια προσπαθεί να δώσει δύναμη ο ένας στον άλλον, αρνούμενοι να δεχθούν ότι το κοριτσάκι τους έφυγε τόσο άδικα και - ότι ακόμη και τώρα - κανείς δεν τους δίνει μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη. «Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Υπενθυμίζεται ότι στη μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας εκφράζονται υποψίες περί ιατρικού λάθους, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. «Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Όλα αυτά, όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του κοριτσιού, θα συζητηθούν με τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά και την τεχνική σύμβουλο που έχουν ορίσει, Κατερίνα Αποστολίδου, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανό σενάριο για τα αίτια του θανάτου του παιδιού. «Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται» επισημαίνει η γιαγιά, που είδε το εγγονάκι της να φεύγει από τη ζωή τόσο πρόωρα, ενώ νοσηλευόταν επί 10 ημέρες σε ένα από μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

«Πρόκειται για ένα μικρό παιδί και πρέπει να καλύψουμε τα πάντα»

«Νοσηλεύτηκε πολλές μέρες, χωρίς να υπάρχει διάγνωση», είπε στον ΑΝΤ1 η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 3χρονης.

Στο ερώτημα αν το παιδί είχε νοσήσει με Covid-19, η Κατερίνα Αποστολίδου απάντησε ότι «είχαν νοσήσει οι γονείς  και είχαν βρεθεί αντισώματα στα παιδιά, τα οποία μπορεί να το πέρασαν ασυμπτωματικά».

Όπως τόνισε, από το νοσοκομείο «δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του παιδιού».

Ενόψει της ιατροδικαστικής εξέτασης, είπε πως πρόκειται για «ένα μικρό παιδί και πρέπει να καλύψουμε τα πάντα», εξηγώντας πως η ίδια θα είναι παρούσα στην ιατροδικαστική εξέταση.

Στις εξηγήσεις που δόθηκαν για το παιδί ήταν η νόσος Kawasaki, αλλά και η πιθανότητα long Covid.

Τέλος, αναφορικά με τα όσα της έχουν πει οι γονείς του παιδιού, είπε πως, αυτό που είπαν και δεδομένης της συντριβής την οποία βιώνουν είναι πως, «καθυστέρησε η διενέργεια της αξονικής, όσο νοσηλευόταν το παιδί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, πριν πάει το κοριτσάκι στο Ιπποκράτειο, το είδαν τέσσερις ειδικότητες γιατρών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ υπεβλήθη σε 3 υπέρηχους καρδιάς, 4 αξονικές και 4 ακτινογραφίες. 

Σημειώνεται ότι εξετάσεις στάλθηκαν και στο ΑΧΕΠΑ και τις είδαν παιδοογκολόγοι.

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο το κοριτσάκι να κατέληξε από αγγειίτιδα που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό που είχε νοσήσει. 

Καπραβέλος: Μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις και νόσο Kawasaki

«Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, για εμάς είναι τα πάντα», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους, ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση ενώ εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού.

Ο Ν. Καπραβέλος ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Όπως είπε, στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL