Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Θεσσαλονίκη / Εξοργίζει η στάση Ζέρβα στην υπόθεση του τραυματισμού της οκτάχρονης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Εξοργίζει η στάση Ζέρβα στην υπόθεση του τραυματισμού της οκτάχρονης

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Η προσπάθεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αρμόδιου αντιδημάρχου του Τεχνικών  Έργων Εφραίμ Κυριζίδη να αποποιηθούν κάθε ευθύνη του δήμου για το σοκαριστικό ατύχημα με το οκτάχρονο κοριτσάκι, που κόντεψε να χάσει το δάχτυλό του όταν αποκόπηκε ένα τμήμα του την ώρα που έκανε τσουλήθρα, έχει εξοργίσει όχι μόνο τους γονείς του παιδιού, αλλά και παλιούς συνεργάτες τους.

Ο μόνος που ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί είναι ένας υπάλληλος που είναι και αρμόδιος για τη συντήρηση των δημόσιων χώρων, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σοκαριστικό ατύχημα. Συνήγορός του ήταν ο αντιδήμαρχος Ε. Κυριζίδης(!), γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ενώ το γενικότερο «αφήγημα» από την πλευρά του δήμου είναι ότι υπήρξε δολιοφθορά από αγνώστους στην παιδική χαρά και πιθανώς εκεί να οφείλεται η αποκόλληση της λαμαρίνας...

«Και αφού ο δήμος γνώριζε για τη δολιοφθορά, γιατί δεν την έκλεισε;» αναρωτιέται η μητέρα της οκτάχρονης, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την απροθυμία της διοίκησης του δήμου να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. «Περιμέναμε μια πιο γενναία απάντηση από τον δήμο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που ανήκε στην παράταξη Ζέρβα, με ανάρτησή του στο Facebook κάλεσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να παραιτηθεί και τονίζει ότι «οι ευθύνες του δήμου είναι τεράστιες. Ο δήμαρχος σε ειδική σύσκεψη δεν αναγνώρισε κάποια ευθύνη για το χάλι που επικρατεί στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, και όχι μόνο σ' αυτήν, παρά κατόπιν ατυχήματος 'διέταξε' σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις παιδικές χαρές".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL