Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Και ζαμπόν, κυρ-Στέφανε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και ζαμπόν, κυρ-Στέφανε

ΜΙΣΘΟΣ

Παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός μας ότι οι μισθοί είναι "ακόμα" χαμηλοί στη χώρα μας. Δηλαδή, ή το παραδέχτηκε ή το ανακάλυψε, ποτέ δεν θα μάθουμε τι από τα δύο. Είναι φτωχοί οι νέοι, τέλος πάντων. Οπότε θα αυξηθεί το μεροκάματο κατά 1,60 ευρώ τη μέρα.

Τι μπορείς να κάνεις με 1,60 ευρώ τη μέρα; Τίποτα. Αλλά φασούλι το φασούλι, ξέρετε τι κάνει το σακούλι. Γεμίζει. Γεμίζει αέρα κοπανιστό, θα πούνε οι κακοπροαίρετοι. Με 1 ευρώ και 60 λεπτά την ημέρα αγοράζεις μισό σουβλάκι. Πίνεις 1/7 τεκίλας.  Ή τρως ένα σακουλάκι πατατάκια και πίνεις και πολύ νερό να έρθεις να τουμπανιάσεις, να μην πεινάς.

Παίρνεις και πέντε φέτες ζαμπόν παραπάνω. Μία φέτα την ημέρα και περισσεύουν ακόμη δύο της εβδομάδας. Ημέρες, όχι φέτες ζαμπόν. Καταπληκτική ποιότητα ζωής. Στην Ελλάδα, αγαπητοί μου.

Αυξήθηκαν οι μισθοί κατά 1/100 σε σχέση με την αύξηση του ρεύματος, φερ' ειπείν. Ή των τροφίμων, αλλά εξήγησα ήδη ότι το φαγητό δεν είναι καθόλου απαραίτητο, εφόσον μπορούμε να πιούμε νερό να τουμπανιάσουμε. Βοηθάει και στη λειτουργία των νεφρών, μην έχουμε να πληρώνουμε τώρα που ιδιωτικοποιείται η Υγεία.

Είμαστε τυχεροί. Μπορεί το μόνο της ζωής μας ταξίδι να είναι ταξίδι στα Κύθηρα, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε λεφτά στην τσέπη. Για μισό σουβλάκι και πέντε φέτες ζαμπόν, οι οποίες, αν μη τι άλλο, φτάνουν για πέντε ημέρες της εβδομάδας, πλην του σαββατοκύριακου. Διότι, αγαπητοί, μπορεί να είμαστε πτωχοί, αλλά τουλάχιστον θα πεινάμε όλοι μαζί. Αλήθεια, πόσο έχει αυξηθεί το παντεσπάνι;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL