Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Κώστας Βαξεβάνης / Ο Μανιαδάκης ήταν μια από τις πηγές μου - Η αποκάλυψη για Στουρνάρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Ο Μανιαδάκης ήταν μια από τις πηγές μου - Η αποκάλυψη για Στουρνάρα

Ο Κώστας Βαξεβάνης
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην αποκάλυψη ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας «Γιάννης Αναστασίου» ήταν μία από τις πηγές του προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης. Μάλιστα ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento ο οποίος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου μετά τις κακουργηματικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis, ανέφερε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης του είχε αποκαλύψει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας τον απείλησε πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα τον «γαμήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Βαξεβάνης επισημαίνει ότι κατέθεσε στην ανακρίτρια μηνύματα και συνομιλίες, ενώ ζήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία να διαβαστούν στον εισαγγελέα για να διωχθεί ο Μανιαδάκης για ψευδορκία ενώπιον της Βουλής και της ανακρίτριας αλλά και για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Ζήτησε επίσης «με τα νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis».

https://youtu.be/iC86nA8GL30

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

«Πέφτουν στο λάκο που έσκαψαν για μένα. Από τη στιγμή που συγκεκριμένοι άνθρωποι επιχείρησαν να με ενοχοποιήσουν, μου έδωσαν το ηθικό και νομικό δικαίωμα να πω την αλήθεια γι αυτούς και να σπάσω το δημοσιογραφικό απόρρητο. Αποκάλυψα λοιπόν πως μια από τις πηγές μου ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας "Γιάννης Αναστασίου".

Ο Μανιαδάκης μου έδινε επί δύο χρόνια πληροφορίες για το σχέδιο χρηματισμού πολιτικών "Harvard Project" , για τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων αλλά και για αυτούς που τον εκβίαζαν να μην καταθέσει. Μου είχε αποκαλύψει πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον είχε απειλήσει πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα τον "γαμήσει". Έλεγε μάλιστα πως έχουν έτοιμο νόμο για να εξουδετερώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους Εισαγγελείς. Αναγκάστηκα να καταθέσω στην ανακρίτρια μηνύματα και συνομιλίες.

Ζήτησα τα αποδεικτικά στοιχεία να διαβαστούν στον εισαγγελέα για να διωχθεί ο Μανιαδάκης για ψευδορκία ενώπιον της Βουλής και της Ανακρίτριας αλλά και για  πλαστογραφία μετά χρήσεως. Η πλαστογραφία αφορά μηνύματα που ανταλλάξαμε και τα οποία δεν παρέδωσε ολόκληρα αλλά μισά. Πλαστογράφησε δηλαδή το μήνυμα και την αλήθεια. Ζήτησα επίσης με τα νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis».

«Κατέθεσα τα μηνύματα που αποδεικνύουν την πληροφόρησή μου»

Μετά το τέλος της απολογίας του και κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε:

«H κυρία ανακρίτρια με έχει καταστήσει κατηγορούμενο και με αυτόν τον τρόπο μου έδωσε το δικαίωμα νομικό και ηθικό να χρησιμοποιήσω στοιχεία που σε άλλη περίπτωση θα μου το απαγόρευε το ηθικό μου σύστημα. Αφού λοιπόν έχω κατηγορηθεί από συγκεκριμένους ανθρώπους έπρεπε και το έκανα να καταθέσω τι σχέση έχω με αυτούς τους ανθρώπους και τι προσέφεραν σε εμένα.

Κατέθεσα τα μηνύματα που αποδεικνύουν τη σχέση και την πληροφόρησή μου, καθώς και μια συνομιλία που είναι άκρως αποκαλυπτική  διότι αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας τον εκβίασε επειδή ξέρει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας προκειμένου να τον κάνει να αλλάξει στρατόπεδο, πράγμα που έγινε τελικώς όταν επιχείρησε να φυγαδευτεί στο εξωτερικό και συνελήφθη.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό και κυρίως αποτελεί νέο στοιχείο στην υπόθεση της Novartis και δίνει τη δυνατότητα στους εισαγγελείς να την ξανανοίξουν αφού αποδεικνύεται ότι ένας μάρτυρας ήταν υπό πίεση και αυτό τον ανάγκασε να κάνει συγκεκριμένου τύπου κατάθεση.

Επίσης ζήτησα κατά το άρθρο 138 του ΚΠΔ όλα τα στοιχεία να πάνε στην εισαγγελία για να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Μανιαδάκη για ψευδορκία και χρήση πλαστού, γιατί έχει καταθέσει το μισό μήνυμα από αυτά που ανταλλάξαμε, και για όσα έχει ψευδορκίσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής και της ανακρίτριας».

Μαντζουράνης: Το κατηγορητήριο εναντίον Βαξεβάνη κακοποιεί την αλήθεια

«Η αμεροληψία του Δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον και υποχρέωση του.

Η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι ακόμα ζητούμενο στη χώρα μας, και αποδεικνύεται αν ισχύει και αποτελεί δεδομένο, κάθε φορά, από τις πράξεις και παραλήψεις των δικαστικών λειτουργών που είτε τη σέβονται είτε την παραβιάζουν.

Το κατηγορητήριο εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη κακοποιεί την αλήθεια. Η αλήθεια όμως με τα στοιχεία που προσκομίζονται από την πλευρά της υπεράσπισης του έγγραφα μηνύματα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της» σημείωσε ο ένας εκ των συνηγόρων του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης.

https://youtu.be/2sXKLeaT-NM

Καπερνάρος: Νομική απερισκεψία η δίωξη Βαξεβάνη

«Νομικά πάντα, να τονίσουμε μετά βεβαιότητος ότι αποτελεί νομική απερισκεψία η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη.

Με τα είδη υπάρχοντα στοιχεία καθίσταται βέβαιο ότι είναι ευάλωτο το κατηγορητήριο στις επιθέσεις των επιχειρημάτων και των αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίσαμε και θα προσκομίσουμε στη συνέχεια.

Είναι διαβλητό και διάτρητο και θα έπρεπε να το έχουν προσέξει νωρίτερα παρά να αποτελέσει όπως επαναλαμβάνω νομική απερισκεψία η δίωξη του» ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

https://youtu.be/wmtgqqZRdlQ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL