Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΚΕΕΛΠΝΟ / Αποκάλυψη Παπασπύρου - Σε εκκρεμότητα 75 πορίσματα από το 2009-2015
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΕΛΠΝΟ / Αποκάλυψη Παπασπύρου - Σε εκκρεμότητα 75 πορίσματα από το 2009-2015

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
EUROKINISSI/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, που ξεκίνησε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρθηκε σήμερα στην υπόθεση, καθώς προχωράει όπως φαίνεται ένα δικαστικό κομμάτι με τις διώξεις σε 13 άτομα, με την παραγγελία για άσκηση διώξεων την περίοδο 2007-2009, σε βάρος εννέα μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκπροσώπων εταιρειών κι ενός εν ενεργεία Μητροπολίτη στην Αττική.

Ακόμη και για 75 πορίσματα κάνει λόγο η πρώην επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, για το διάστημα από το 2009-2015 σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Μ. Παπασπύρου, «η ενδελεχής έρευνα στην οποία προχώρησαν οι εντεταλμένοι προς τούτο Επιθεωρητές-προανακριτικοί υπάλληλοι οδήγησε στην έκδοση μεγάλου αριθμού πορισμάτων, περίπου 75 (όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με το dikastiko.gr τις εξελίξεις έφερε η παραγγελία για άσκηση κακουργηματικών διώξεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την Οικονομική Εισαγγελία μετά από δεκαετή έρευνα, καθώς ένα σκέλος της τεράστιας και χαώδους υπόθεσης προχωρά δικαστικά με την παραγγελία για άσκηση διώξεων την περίοδο 2007-2009, σε βάρος εννέα μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκπροσώπων εταιρειών κι ενός εν ενεργεία Μητροπολίτη στην Αττική.

Η ποινική δίωξη αφορά συνολικά 13 άτομα για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος για ποσά που αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ. και αφορά σε πέντε περιπτώσεις επιχορηγήσεων και οικονομικών ενισχύσεων εταιρειών και συγκεκριμένης Μητρόπολης.

Όπως αναφέρει η κα Παπασπύρου, «η ενδελεχής έρευνα στην οποία προχώρησαν οι εντεταλμένοι προς τούτο Επιθεωρητές-προανακριτικοί υπάλληλοι οδήγησε στην έκδοση μεγάλου αριθμού πορισμάτων, περίπου 75 (όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα).

Η Μαρία Παπασπύρου, αναφέρει σχετικά ότι «με αφορμή την παραγγελία που έδωσε η Οικονομική Εισαγγελία προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος 13 ατόμων για υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργήματα που έτυχε προσφάτως εκτενούς δημοσιότητας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την Εισαγγελέα κ. Ράικου, τον Νοέμβριο του 2016 που αφορούσε τον οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2015 με προοπτική επέκτασης του ελέγχου σε προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανάλογα και με τα ευρήματα των διενεργούμενων ελέγχων καθώς και την διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων κατά την χρονική περίοδο 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, διενεργήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για την ως άνω υπόθεση από το Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου.

Ο έλεγχος αυτός ξεκίνησε επί των ημερών μου ως Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Η ενδελεχής έρευνα στην οποία προχώρησαν οι εντεταλμένοι προς τούτο Επιθεωρητές-προανακριτικοί υπάλληλοι οδήγησε στην έκδοση μεγάλου αριθμού πορισμάτων, περίπου 75 (όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα), καθώς η έρευνα συνεχίστηκε και κατόπιν της κατάργησης του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή από το διάδοχο σχήμα της ΕΑΔ.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προκαταρκτικής εξέτασης και κατόπιν μεγάλης προσπάθειας των ως άνω Επιθεωρητών σχηματίστηκε μία ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία αποτελείτο από πλήθος κατασχεθέντων εγγράφων και λοιπών ηλεκτρονικών στοιχείων, δικαστικής συνδρομής και πραγματογνωμοσύνης. Σε τούτο συνέβαλε και η καθοριστική συνεργασία  των Επιθεωρητών με την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών του ΣΟΕΕ φαίνονται σήμερα και αναμένουμε την εξέλιξη και για τα υπόλοιπα πορίσματα που υποβλήθηκαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL