Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.8°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C17.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C19.4°C
3 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.8°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 94%
Βιασμός 24χρονης / «Οι κάμερες του ξενοδοχείου έχουν κενά» καταγγέλλει ο δικηγόρος της Γεωργίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / «Οι κάμερες του ξενοδοχείου έχουν κενά» καταγγέλλει ο δικηγόρος της Γεωργίας

Γεωργία Μπίκα
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Με απόφαση της 5ης Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, παραπέμπεται για δίκη ένας μόνο κατηγορούμενος, για την υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα στη σουίτα 602 του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως απεφάνθη, δεν στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Θανάση Ζιώγα, αυτό δεν αποτελεί ήττα, καθώς όπως τόνισε σε συνέντευξη του στο The Press Project. «Η Γεωργία δεν έχει στόχο να βάλει άτομα στη φυλακή, αλλά κυνηγάει την αλήθεια».

Ο Θανάσης Ζιώγας αναφέρει επίσης ότι ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι η Γεωργία Μπίκα την ημέρα του βιασμού της είχε περίοδο, η ιατροδικαστής κατέθεσε το αντίθετο, ενώ σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η αναζήτηση του υλικού από τις κάμερες του ξενοδοχείου, καθώς... «δεν υπάρχουν οι κρίσιμες ώρες». 

Η Γεωργία Μπίκα, είχε εξομολογηθεί δημοσίως ότι την ημέρα του βιασμού της είχε περίοδο, ωστόσο η ιατροδικαστής που την εξέτασε και κλήθηκε ως μάρτυρας από την ανακρίτρια για να το επιβεβαιώσει, δήλωσε το ακριβώς αντίθετο. Ο δικηγόρος της Γεωργίας, Θανάσης Ζιώγας, στη συνέντευξη του σημειώνει ότι ζήτησε ο ίδιος προσωπικά από την ανακρίτρια να καλέσει την ιατροδικαστή για να καταθέσει αν η Γεωργία είχε έμμηνο ρύση ή όχι την ημέρα που την εξέτασε κλινικά.

Όπως εξηγεί «ακολούθησα αυτή τη διαδικασία για να μην τη ρωτήσω στο ακροατήριο και αποσπάσω ασαφή απάντηση όπως «δε θυμάμαι διότι έχει περάσει καιρός», λόγου χάριν. Τότε, είχε διαπιστώσει ότι στους μηρούς της κοπέλας υπάρχουν μαυρίσματα (σ.σ. από το αίμα) και άλλα. Μάλιστα, την ημέρα που η Γεωργία πήγε να εξεταστεί, η ίδια ιατροδικαστής της είπε «κορίτσι μου δεν θα φανεί τίποτα διότι έχεις περίοδο». Στην ανακρίτρια όμως κατέθεσε ότι δεν είχε περίοδο. Εγώ, έχω συλλέξει ιατρικά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γεωργίας, έχει στη διάθεση του στοιχεία, και συγκεκριμένα έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, με πληρωμή μέσα από το σύστημα, που δείχνουν ότι στις 30 Δεκεμβρίου η Γεωργία Μπίκα είχε εξεταστεί από γιατρό, ο οποίος είχε γνωματεύσει ότι έχει πολύ αίμα, και συγκεκριμένα δύο φορές τον μήνα. «Είναι κάποια θέματα που δεν παίζονται στα κανάλια, όμως για το δικαστήριο είναι στοιχεία. Αν λέει αλήθεια ή όχι η ιατροδικαστής θα το κρίνει μόνο το δικαστήριο», τονίζει ο κ. Ζιώγας.

Ισχυροί αντίπαλοι

Όσον αφορά τον λόγο που η Γεωργία περίμενε τρεις ολόκληρες ημέρες άπλυτη για να εξεταστεί μετά το βιασμό της, με το δείγμα των τοξικολογικών της να λαμβάνεται σε λάθος χρόνο, με τις εξετάσεις της να πηγαίνουν από εργαστήριο σε εργαστήριο και με τις καταθέσεις των μαρτύρων να διαφωνούν, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι η Γεωργία «έχει ισχυρούς αντιπάλους. Η αντίθετη πλευρά κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να αποδείξει αυτό που δεν έγινε». Παράλληλα υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, «διότι η δικαιοσύνη δεν έχει μιλήσει. Η ιατροδικαστής έχει μιλήσει. Η δικαιοσύνη παρέπεμψε τον ένα για βιασμό, ο οποίος, όπως προβλέπεται, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο».

«Μπορείτε να μου πείτε για ποιο λόγο η ιατροδικαστής δεν ήταν στη δουλειά της την ημέρα που είχε εφημερία; Την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα που η Γεωργία βιάστηκε, η εν λόγω ιατροδικαστής είχε υπηρεσία. Αλλά δεν ήταν εκεί… Ούτε την επόμενη ημέρα την εξέτασε… Ούτε, εφόσον έλειπε, την παρέπεμψε σε κάποιο νοσοκομείο… Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά αν εγώ πω κάτι παραπάνω για αυτή την κυρία θα καταλήξει κουτσομπολιό. Θα δουν τα στοιχεία και θα αποφανθούν οι δικαστές» σημειώνει.

Για το πόρισμα της ανακρίτριας ο Θ. Ζιώγας, σημειώνει ότι στόχος της Γεωργίας «είναι να μάθει η αλήθεια και τι της συνέβη και όχι να βάλει κάποιον στη φυλακή».

«Στο εδώλιο θα καθίσει ένας. Η Γεωργία δε θυμάται. Το μόνο που θυμάται είναι ότι γύρισε πίσω να πάει στο δωμάτιό της και τρία άτομα την οδήγησαν κάπου αλλού και έτσι βρέθηκε σε ένα άλλο δωμάτιο το πρωί. Ήταν μεθυσμένη, ζαλισμένη. Οι έρευνες για το αν προκύπτει ομαδικός βιασμός ξεκίνησαν από εκεί. Επειδή προσεγγίστηκε από τρία άτομα, τα οποία όμως δεν αναγνωρίζει. Δεν μπορεί να πει ψέματα από τη στιγμή που δεν θυμάται. Ούτε καν ήξερε ποιοι είναι αυτοί. Φυσικά και δεν είναι ήττα. Η Γεωργία πάει για την αλήθεια. Στόχος δεν είναι να μπει στη φυλακή κάποιος ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία. Οι δικαστές δικάζουν βάσει αποδεικτικών στοιχείων, όχι με βάση τι λέει ο καθένας. Αρχή της δικαιοσύνης είναι ότι χωρίς στοιχεία δεν καταδικάζει», δηλώνει.

Κενά στις κάμερες

«Δεν παρέδωσαν στην αστυνομία όλες τις κάμερες, και αυτές που παρέδωσαν έχουν κενά» σημειώνει ο δικηγόρος της Γεωργίας, αναφερόμενος στις κάμερες του πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα υπογραμμίζει ότι τα κρίσιμα στιγμιότυπα, από τις 3:30 έως και τις 5:00 της 1ης Ιανουαρίου, το διάστημα δηλαδή που η Γεωργία κατέβηκε από το δωμάτιο που γινόταν το πάρτι, βγήκε από το ξενοδοχείο, ξαναμπήκε μέσα, πήγε στη reception και κατευθύνθηκε προς το δωμάτιο, δεν υπάρχουν.

«Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Οι κάμερες έχουν κενά. Έχω κάνει αναφορά για αυτό το θέμα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων γιατί όλα τα ξενοδοχεία λένε ότι για λόγους προστασίας των ενοίκων τους έχουν κάμερες. Βασικό είναι επίσης ότι δεν λειτουργούσαν όλες οι κάμερες. Έχουμε εξωτερικά πλάνα, με τη Γεωργία να βγαίνει έξω, εμφανώς μεθυσμένη και ζαλισμένη. Θα έπρεπε να υπάρχει μία κάμερα στη reception όμως, ή στους διαδρόμους. Οι κάμερες που παρέδωσαν στην αστυνομία έχουν κενά. Δεν παρέδωσαν στην αστυνομία όλες τις κάμερες, και αυτές που παρέδωσαν έχουν κενά».

Όσον αφορά την αμφισβήτηση των γεγονότων από δημοσιεύματα του Τύπου, ο Θ. Ζιώγας σημείωσε ότι «αν αρχίσουμε να αναλύουμε τα δημοσιεύματα, θα αφήσουμε τις δίκες. Αντιλαμβάνομαι το πολύ σοβαρό δικαίωμα της πληροφόρησης, ωστόσο κάποια πράγματα πρέπει να εξεταστούν από τις Αρχές και τα αρμόδια όργανα. Το κύμα αμφισβήτησης, γίνεται σκόπιμα. Σκόπιμα δεν το κάνουν οι δημοσιογράφοι. Δεν θέλω να το εξηγήσω παραπάνω. Εγώ θέλω να μιλήσω για αυτά που κάνουμε εμείς. Όχι για αυτά που κάνουν οι άλλοι. Για τα άλλα θα μιλήσει ο δικηγόρος της αντίθετης πλευράς», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL