Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Κορωνοϊός / Επικίνδυνη ανάφλεξη, αδιάφορη κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Επικίνδυνη ανάφλεξη, αδιάφορη κυβέρνηση

Η άρση των περισσότερων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, από τη μία, και η εξάπλωση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον 2, από την άλλη, έχει ως αποτέλεσμα τα επιδημιολογικά δεδομένα να έχουν ξανά ανοδική τάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τη στιγμή που χαλάρωσαν τα μέτρα στην Ελλάδα, τα κρούσματα έχουν ανέβει εκ νέου. Παράλληλα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκτιμάται ότι η Όμικρον 2 αφορά το 40-50% των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ενδεικτικά, από την προηγούμενη Τρίτη τα κρούσματα επέστρεψαν σε επίπεδα πάνω από τα 20.000, με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο, που είχε μειωμένο αριθμό τεστ. Επίσης, χθες, οι διασωληνωμένοι παρουσίασαν άνοδο για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, ανακόπτοντας τη συνεχόμενη πορεία αποκλιμάκωσης. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο αριθμός των θανάτων, καθώς οι χθεσινές 70 απώλειες είναι αριθμός που είχαμε να δούμε από το τέλος του Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση είναι αμέτοχη μπροστά στην εξέλιξη της πανδημίας. Η μόνη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει είναι να υλοποιήσει το «νέο ΕΣΥ», να διαλύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας και να απομακρύνει διά παντός από το σύστημα Υγείας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Εξάλλου, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε χθες, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων υγειονομικών συντακτών, ότι από την 1η Απριλίου οι περίπου 5.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είτε θα συνεχίσουν να είναι σε αναστολή με νέα παράταση είτε θα απολυθούν.

Με κορωνοϊό ο Κ. Μητσοτάκης

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Την ανακοίνωση έκανε με βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, στο οποίο έγραψε: «Στο ημερήσιο rapid τεστ που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί. Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τρεις δόσεις εμβολίου, εύχομαι να το περάσει γρήγορα και χωρίς συμπτώματα», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL