Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C24.6°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.0°C
4 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.6°C
5 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
17.7°C22.7°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C25.0°C
4 BF 33%
Βασιλική Θάνου / Θα απαντώ πλέον στους συκοφάντες με αγωγές και μηνύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βασιλική Θάνου / Θα απαντώ πλέον στους συκοφάντες με αγωγές και μηνύσεις

Η Βασιλική Θάνου
(INTIME NEWS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

«Δεν αξίζει πλέον να ασχοληθώ περισσότερο, απαντώντας δημόσια, στους συγκεκριμένους (ελάχιστους) συκοφάντες, οι οποίοι δεν σέβονται ούτε το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα ούτε το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική και σωστή ενημέρωση. Θα τους απαντώ, πλέον μόνο με αγωγές αποζημίωσης και μηνύσεις, οι πρώτες των οποίων κατατίθενται τις επόμενες ημέρες» τονίζει η Βασιλική Θάνου αναφερόμενη σε νέο δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.

Όπως σημειώνει, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, «με την "ύποπτη" αυτή επιμονή τους, το μόνο που έχουν κατορθώσει είναι να αποδείξουν ότι η μεγάλη έννοια της αρθρογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη και των υπευθύνων της ιστοσελίδας iefimerida, και μάλιστα μέσα στο γενικότερα βαρύ κλίμα, εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης και εξ αιτίας της ραγδαίας αύξησης των τιμών, σε όλα τα αγαθά, είναι η συνέχιση της δυσφήμισης του προσώπου μου».

«Ξέθαψαν" μετά από έξι χρόνια, μία αμφιβόλου γνησιότητας και νομιμότητας κασέτα, την οποία, σημειωτέων, ο μηνυτής Βγενόπουλος ούτε την προσκόμισε ούτε την επικαλέσθηκε, καθόλη τη διάρκεια της έρευνας, επί της βασιμότητάς της μήνυσής του, μέχρι τον θάνατό του (Νοέμβριο 2016) και οι οποίοι επιμένουν να εμφανίζονται ως "υπερασπιστές" του αποθανόντος» αναφέρει σε άλλο σημείο η Βασιλική Θάνου.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Σε προηγούμενο άρθρο της (23 – 2 – 2022) η αρθρογράφος της ιστοσελίδας iefimerida Δήμητρα Κρουστάλλη, στην προσπάθειά της να πείσει το κοινό ότι δήθεν η Εισαγγελική Διάταξη περί αρχειοθέτησης της μήνυσης του Α. Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν αναξιόπιστη και διαβλητή, είχε επικαλεσθεί το ψευδέστατο γεγονός ότι η ποινική έρευνα, που άνοιξε μετά την κατάθεση της μήνυσης αυτής (Μάιος 2016), έκλεισε «με σπουδή και μέσα σε 5 ημέρες!» (Το θαυμαστικό είναι της αρθρογράφου, για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο ψεύδος της). Και το ψεύδος αυτό το αναπαρήγαγαν στους δικούς τους σχολιασμούς και κάποιοι άλλοι «πρόθυμοι» οι οποίοι τώρα είναι πολύ εκτεθειμένοι. Διότι, η ως άνω αρθρογράφος, με νεότερο δημοσίευμα της (χθες, 9-3-2022), αλλάζει και παραδεχόμενη εμμέσως πλην σαφώς, ότι το γεγονός αυτό, στο οποίο στήριξε το σαθρό οικοδόμημά της ήταν ψευδές,  αναφέρει τώρα ότι η ποινική έρευνα διήρκησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, και έκλεισε στις 9 – 1 -2017, με την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης (δηλ. διήρκησε έξι (6) μήνες, (επιβεβαιώνει έτσι αυτό ακριβώς που είχα αναφέρει, εξ αρχής, στην από 28-2-2022 ενημερωτική ανακοίνωση μου.) Και αντί να ζητήσει συγγνώμη, συνεχίζει το σχέδιο της και εξακολουθεί με νέα ψεύδη και συκοφαντίες, την προσπάθειά της να αποδομήσει την εισαγγελική διάταξη  περί αρχειοθέτησης. Είτε διαστρεβλώνοντας πολλά σημεία της εν λόγω διάταξης, προφανώς ηθελημένα, είτε παραλείποντας, επίσης ηθελημένα, σημαντικά τμήματα αυτής, και παραλείποντας σημαντικά, επίσης, στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αποδείχθηκε η βασμότητα της καταγγελίας του Βγενόπουλου και ότι «δεν υπάρχουν, ούτε κατ΄ ελάχιστο, στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης».

Δεν θα αναφέρω ποιες είναι οι νέες αυτές συκοφαντίες, διότι οι απαντήσεις σε όλα αυτά και τα παλαιότερα και τα νέα ψεύδη έχουν δοθεί ήδη από εμένα, στην από 28-2-2022 ενημερωτική ανακοίνωση μου. Υπογραμμίζω ότι, κατά παράβαση όλων των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ιστοσελίδα δεν δημοσίευσε (όπως υποχρεούται) την εν λόγω ανακοίνωση μου, την οποία της απέστειλα την 2-3-2022. Διότι, εάν την δημοσίευε, δεν θα μπορούσε πλέον να συνεχίζει με τα νέα ψεύδη και τις νέες συκοφαντίες, αφού, όπως προανέφερα, στην εν λόγω ανακοίνωσή μου, υπάρχουν όλες οι απαντήσεις, επί της ουσίας του ζητήματος. Συνεχίζουν, λοιπόν, με προκλητικότητα και επιμένουν η αρθρογράφος και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας iefimerida) να παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους και δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι έτσι εκτίθενται οι ίδιοι. Διότι όλοι οι πολίτες (πλην ελαχίστων, οι οποίοι συμμετέχουν στην «στημένη» αυτή μηχανορραφία) έχουν αντιληφθεί ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δεν είχε καμμιά ανάμειξη και καμμιά γνώση για όσα την κατηγόρησε ο Α. Βγενόπουλος.

Με την «ύποπτη» αυτή επιμονή τους, το μόνο που έχουν κατορθώσει είναι να αποδείξουν ότι η μεγάλη έννοια της αρθρογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη και των υπευθύνων της ιστοσελίδας iefimerida, και μάλιστα μέσα στο γενικότερα βαρύ κλίμα, εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης και εξ αιτίας της ραγδαίας αύξησης των τιμών, σε όλα τα αγαθά, είναι η συνέχιση της δυσφήμισης του προσώπου μου. Δεν αξίζει πλέον να ασχοληθώ περισσότερο, απαντώντας δημόσια, στους συγκεκριμένους (ελάχιστους) συκοφάντες, οι οποίοι δεν σέβονται ούτε το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα ούτε το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική και σωστή ενημέρωση. Θα τους απαντώ, πλέον μόνο με αγωγές αποζημίωσης και μηνύσεις, οι πρώτες των οποίων κατατίθενται τις επόμενες ημέρες.
Όλοι οι πολίτες, όσοι έχουν παρακολουθήσει το εν λόγω ζήτημα, εκφράζουν μια λογική απορία. Ο ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος, κατέθεσε τη μήνυση του, τον Μάιο του 2016, επειδή, προφανώς ήθελε να εκφοβίσει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τους Δικαστές και Εισαγγελείς που χειρίζονταν τότε τις εκκρεμείς υποθέσεις του, ελπίζοντας ότι έτσι θα επιτύχει την ευνοϊκή έκβαση των υποθέσεων του.

Οι σημερινοί «συνεχιστές» του σχεδίου, οι οποίοι «ξέθαψαν» μετά από έξι (6) χρόνια, μία  αμφιβόλου γνησιότητας και νομιμότητας κασέτα, την οποία, σημειωτέων, ο μηνυτής Βγενόπουλος ούτε την προσκόμισε ούτε την επικαλέσθηκε, καθόλη τη διάρκεια της έρευνας, επί της βασιμότητάς της μήνυσής του, μέχρι τον θάνατό του (Νοέμβριο 2016) και οι οποίοι επιμένουν να εμφανίζονται ως «υπερασπιστές» του αποθανόντος, ποιο «εργολαβικό συμβόλαιο» εκτελούν και ποιοι κρύβονται από πίσω τους. Το αστείο επιχείρημά τους ότι ενεργούν από ενδιαφέρον για τους θεσμούς και για τη δημοκρατία, μόνο ειρωνικά χαμόγελα προκαλεί. Διότι , όποιος έχει πραγματικά τέτοιο ενδιαφέρον, δεν κρατάει την κασέτα κρυμμένη επί 6 χρόνια, ούτε την διακινεί, μέσω των ιστοσελίδων. Πηγαίνει και την παραδίδει στον Εισαγγελέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL