Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.7°C17.4°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.5°C16.7°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C16.0°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.5°C17.8°C
5 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.3°C10.3°C
2 BF 70%
Δολοφονία 19χρονου / «Καταπέλτης» η ιατροδικαστής - «Πολλά και στοχευμένα χτυπήματα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία 19χρονου / «Καταπέλτης» η ιατροδικαστής - «Πολλά και στοχευμένα χτυπήματα»

δολοφονία Θεσσαλονίκη Άλκης
EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«Το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη», τόνισε η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ, Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, αναφορικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα».

Παράλληλα, η κα Κοβάτση επεσήμανε ότι λόγω της σφοδρότητας των χτυπημάτων δεν υπήρξαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.

Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η κα Κοβάτση σημείωσε δε ότι από την εξέταση εντοπίστηκαν πολλά αμυντικά τραύματα, καθώς ο 19χρονος προσπάθησε να αμυνθεί. «Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, αρνούμενος κάθε κατηγορία που του αποδίδεται.

Νωρίτερα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία οι οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν χθες, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL