Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C24.1°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.4°C22.9°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C21.0°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.6°C28.2°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.6°C
0 BF 72%
Δολοφονία 19χρονου / Για όλους διερευνάται ανθρωποκτονία με δόλο και δύο απόπειρες κατά συρροή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία 19χρονου / Για όλους διερευνάται ανθρωποκτονία με δόλο και δύο απόπειρες κατά συρροή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, είναι η κατηγορία για την οποία θα αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη και οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην φονική επίθεση στο Χαριλάου που οδήγησε στο θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο για τις ίδιες κατηγορίες.

Μετά την σύλληψή τους την Κυριακή και οι οκτώ παρουσιάστηκαν σήμερα με επεισοδιακό τρόπο στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και την 7η τακτική ανακρίτρια και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, τμηματικά από την Τετάρτη ως την Παρασκευή.

Ο ένατος εμπλεκόμενος, 23χρονος που έχει συλληφθεί ήδη από την επομένη του εγκλήματος, απολογείται στη συνέχεια της διαδικασίας

Οι οκτώ δείχνουν τον έναν για το φόνο

Οι 8 από τους 9 συλληφθέντες για εμπλοκή στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού που βρίσκονται από το πρωί στον ανακριτή και απολογούνται για όσα περιλαμβάνουν οι δικογραφίες που τους αφορούν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση «φωτογραφίζουν» έναν 21χρονο Έλληνα, τον τελευταίο από τους συλληφθέντες, ως δράστη της δολοφονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς ο συγκεκριμένος δεν είναι σεσημασμένος και δεν υπάρχουν στοιχεία του στα αρχεία, είναι σε εξέλιξη η λήψη δείγματος DNA και αναλυτικών δακτυλικών αποτυπωμάτων, προκειμένου να αναζητηθεί σχέση με κάποιο από τα πειστήρια που έχει συλλέξει η Σήμανση.

Σημειώνεται ότι κατά την άφιξή τους οι προσαγόμενοι να απολογηθούν αντιμετώπισαν την οργή δεκάδων συγκεντρωμένων πολιτών έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Οι κάμερες κατέγραψαν στιγμές έντασης, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να μεταφέρουν τροχάδην τους κρατούμενους από τα οχήματα εντός του δικαστικού μεγάρου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, αλλά και των άλλων τραυματιών από την επίθεση, είχε καταγγείλει κλίμα τρομοκρατίας κατά των συγγενών και προβληματικές σχέσεις ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνης με ισχυρά συμφέροντα στην Θεσσαλονίκη, που μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση της δικογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζήτησε παράλληλα να γίνει αλλού η δίκη για να μην δεχθούν πιέσεις οι ένορκοι, αίτημα που θα μεταφέρει και στον Άρειο Πάγο.Ο ίδιος την περασμένη Πέμπτη είχε καταγγείλει «άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσων συμμετείχαν να "προσφερθεί" αυτός ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι».

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος που συνελήφθη μία ημέρα μετά το συμβάν και είναι ο πρώτος που θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για την δολοφονία, υποστήριξε ότι ναι μεν βρισκόταν στο σημείο που έγινε το φονικό, χωρίς ωστόσο να έχει εμπλοκή. Η ΕΛΑΣ αναζητά τουλάχιστον 2 ακόμη άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL