Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Δολοφονία 19χρονου / Βρέθηκε το δρεπάνι του αποτρόπαιου έγκληματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία 19χρονου / Βρέθηκε το δρεπάνι του αποτρόπαιου έγκληματος

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ)

Σοκ έχει προκαλέσει το ανατριχιαστικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα τον 19χρονο Άλκη που έπεσε νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι. Σε 15 προσαγωγές εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη προχώρησε η αστυνομία, ενώ το απόγευμα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δολοφονική επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Το περιστατικό που οδήγησε στον αποτρόπαιο θάνατο του 19χρονου ξεκίνησε 12.00 τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Οι δράστες, επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κατά τα πρώτα στοιχεία πέντε συνολικά νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση. Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του, ενώ οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

«Ακούσαμε να σπάνε σαν μπουκάλια ή τζάμια, έγινε μεγάλος χαμός. Φυσικά δεν βγήκε κάνεις από την πολυκατοικία, ήταν και μεγάλη παρέα φοβόμασταν», περιγράφει κάτοικος της περιοχής. Όταν ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο όλοι είχαν εξαφανιστεί από το σημείο, κάποιοι έφυγαν με ΙΧ, εκτός από ένα ή δύο άτομα που ήταν πεσμένοι στα σκαλοπάτια.

https://youtu.be/kxPIQsAK-_M

«Άκουσα πολλές δυνατές φωνές χθες το βράδυ, βρισιές και έναν δυνατό ήχο. Μόλις βγήκα έξω είδα να περνούν έναν σκαμπό από γωνιακό μαγαζί, να χτυπούν και να κλωτσούν ένα άσπρο αυτοκίνητο το οποίο έφυγε σφαίρα», ανέφερε άλλος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο GRTimes.gr. «Ήταν 5-6 άτομα μικρά σε ηλικία, χωρίς να μπορέσω να διακρίνω συγκεκριμένα πόσο ετών ήταν. Όλοι φορούσαν μαύρα ρούχα και μπουφάν ενώ μετά ξεκίνησαν να τρέχουν, πιθανώς για να κρυφτούν».

Οι κάτοικοι της περιοχής από νωρίς το πρωί που περνούν από το σημείο και βλέπουν τα αίματα και την κινητικότητα αναρωτιούνται τι συνέβη με πολλούς να λένε πως ήταν «θέμα χρόνου» να υπάρξει νεκρός από επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

https://youtu.be/QRigCXeex5Y

Κάτοικος της περιοχής στην οδό Θ. Γαζή όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο στο οποίο τραυματίστηκαν και δύο φίλοι του 19χρονου, περιέγραψε τι συνέβη: «Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές» είπε στο thesstoday.gr.

https://youtu.be/64JEVYsoOtQ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL