Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.6°C
2 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
17.7°C22.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
24.1°C27.8°C
5 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
14.1°C14.1°C
1 BF 92%
Αττική Οδός / Σε τεχνικές λεπτομέρειες κόλλησε η αποζημίωση των 2.000 ευρώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττική Οδός / Σε τεχνικές λεπτομέρειες κόλλησε η αποζημίωση των 2.000 ευρώ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το επικοινωνιακό τρικ, με την εξωθεσμική… παραγγελιά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη προς τον ιδιώτη, την Αττική Οδό, την Τρίτη, να αποζημιώσει με 2.000 ευρώ ανά όχημα τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους ώστε να αποσείσει τις ευθύνες του φαίνεται να συναντά δυσκολίες στον δρόμο της εφαρμογής. Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν η εταιρεία έλεγε ότι θα «διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα» και «οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο».

Χθες έγινε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους της Αττικής Οδού και αντικείμενο την καταβολή του διχίλιαρου, «έτσι όπως ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με αυτή, τα δύο μέρη... επαναδεσμεύθηκαν ότι θα καταβληθεί... εν καιρώ η αποζημίωση, χωρίς καμιά άλλη πληροφορία.  Ήτοι «από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζητήθηκαν η άμεση καταβολή του ποσού σε όσους το δικαιούνται καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής. Η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της για την καταβολή του ποσού, ενώ συμφώνησε τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει στο υπουργείο τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή»! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αριθμός των προς αποζημίωση εγκλωβισμένων οχημάτων ανέρχεται σε 3.500 και εξ αυτών έχουν πιστοποιηθεί τα 600 από την εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης Αττικές Διαδρομές.

Στην κυκλοφορία η Αττική Οδός

Μετά από τρεις μέρες, χθες το πρωί λειτούργησε στο σύνολό του ο οδικός άξονας, ενώ ανακοινώθηκε ότι η χρήση του αυτοκινητόδρομου θα γίνεται έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής χωρίς πληρωμή διοδίων «προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς». Τα οχήματα που είχαν αφήσει οι πολίτες στον οδικό άξονα για να απεγκλωβιστούν και να σωθούν από τον χιονιά κατά την ανακοίνωση της Αττικής Οδού μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκινγκ του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και Κωτσόβολος, στα Σπάτα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL