Live τώρα    
16 χρόνια μετά / Δύο συλλήψεις για τον φονικό εμπρησμό στην Marfin το 2010
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

16 χρόνια μετά / Δύο συλλήψεις για τον φονικό εμπρησμό στην Marfin το 2010

Κτίριο τράπεζας Marfin
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της φονικής εμπρηστικής επίθεσης στη Marfin.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 5 Μαΐου 2010, όταν άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν έγκυος, η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Και οι τρεις εργάζονταν στο κατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν ήδη συλληφθεί δύο άνδρες στην Ελλάδα ενώ έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη μίας γυναίκας που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία ανέλαβε την υπόθεση μετά τη σύστασή της. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ-, εξετάστηκαν από την αρχή όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, ενώ προέκυψαν νέα ευρήματα και έγινε αναλυτική σύγκριση που οδήγησε στην ταυτοποίησή τους. Η ΔΑΟΕ έκανε αναλυτική έκθεση των στοιχείων με βάση τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και με τα οποία συνελήφθησαν δύο άνδρες στην Αθήνα, 42 ετών και οι δύο, ενώ η γυναίκα ηλικίας 46 ετών, όπως προέκυψε είχε φύγει πριν από έξι χρόνια για το Ηνωμένο Βασίλειο όπου μένει μόνιμα και αναμένεται η σύλληψή της από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες έχουν ενημερωθεί σχετικά. Οι τρεις, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, είναι γνωστοί από τη δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0