Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Οι τέσσερις μεγάλες ευθύνες του Πατούλη για το χάος στους δρόμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Οι τέσσερις μεγάλες ευθύνες του Πατούλη για το χάος στους δρόμους

Ο Γιώργος Πατούλης στα χιόνια
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Τα λάθη, τις παραλείψεις και την αδιαφορία της Περιφέρειας Αττικής όσον αφορά στη διαχείριση και την πρόληψη αναφορικά με το σφοδρό πέρασμα της χθεσινής κακοκαιρίας «Ελπίδα», αναδεικνύει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής, Χρήστος Καραμάνος.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφερόμενος στη διοίκηση Πατούλη, κάνει λόγο για «αδιαφορία για έγκαιρο προγραμματισμό, επιτελική ανικανότητα και φιέστες πάνω στον πόνο των ανθρώπων».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει την καθυστέρηση προκήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια αντιπαγετικού αλατιού, την ανυπαρξία ενεργής εργολαβίας αποχιονισμού και τον ελλιπή συντονισμό των απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες εργολάβους που έγιναν την τελευταία στιγμή και λίγο πριν το χτύπημα της κακοκαιρίας, ενώ τονίζει ότι το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Τομέα της Αττικής συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στις 10:30 όταν ήδη η κακοκαιρία μαινόταν και σε αυτό δεν συμμετείχαν οι αρμόδιοι από την Αττική Οδό, την Εθνική Οδό και τη ΔΕΗ.

«Πλήρης αποσυντονισμός και χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα», σχολιάζει ο κ. Καραμάνος, σημειώνοντας ότι «ο κ. Πατούλης αρνήθηκε να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με την ΔΕΗ, για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως πρότεινε η “Δύναμη Ζωής” στους Προϋπολογισμούς του 2020, του 2021 και του 2022».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χρ. Καραμάνου:

«Ξεκινώ από το συμπέρασμα: αδιαφορία για έγκαιρο προγραμματισμό, επιτελική ανικανότητα, ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, κέρδη και φιέστες πάνω στον πόνο των ανθρώπων, κυνική επικοινωνιακή αυτοπροβολή στα ταϊσμένα (και από την Περιφέρεια Αττικής) ΜΜΕ.

Τραγική κατάσταση, παρά τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων, ειδικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στην Πολιτική προστασία, που αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας!

Ορίστε το γιατί:

1. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενεργή εργολαβία Αποχιονισμού. Ο διαγωνισμός καθυστέρησε να ξεκινήσει, είχε δικαστική εμπλοκή λόγω της μεθόδευσης της Διοίκησης Πατούλη να ακυρωθεί ο Μειοδότης με ανούσια αιτιολογία και θα ολοκληρωθεί προς τον Απρίλιο του 2022. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν την τελευταία στιγμή με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ σε διάφορους εργολάβους. Οι φιέστες γίνονται εύκολα, ο συντονισμός όμως ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει.

2. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενεργή Σύμβαση προμήθειας Αντιπαγετικού Αλατιού. Ο διαγωνισμός καθυστέρησε να ξεκινήσει, ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω σοβαρών πλημμελειών, προκηρύχθηκε νέος στις 28/12/2021, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μετά τον Μάιο του 2022.  Γι’ αυτό δεν κατανεμήθηκε αλάτι, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, σε όλα τα επίκαιρα σημεία και εγκαταστάσεις.

3. Το Συντονιστικό (κατ’ όνομα) Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Τομέα συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στις 10:30! Δεν συμμετείχαν οι αρμόδιοι από την Αττική Οδό και την Εθνική Οδό. Ούτε η ΔΕΗ. Πλήρης αποσυντονισμός και χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα.

4. Ο κ. Πατούλης αρνήθηκε να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με την ΔΕΗ, για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ στους Προϋπολογισμούς του 2020, του 2021 και του 2022. Χιονιάς χωρίς ηλεκτρικό για πολλούς συμπολίτες μας, πέραν του ότι οι διακοπές του ρεύματος θα μπορούσαν να έχουν περιοριστεί εάν τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας λειτουργούσαν σωστά, αν συμμετείχε η ΔΕΗ κι αναλάμβανε τις ευθύνες της, αν υπήρχε φροντίδα για κόψιμο των κλαδιών».

https://www.facebook.com/christos.karamanos.16/posts/960763498207659?__cft__[0]=AZWkHCKTtm48dEbL17e9K4tZp4IiYs7a6u9jWVM0tPU7oPkIVLSNYZwVpQn71JYQQgL9VYdFBlVtoEXbD12z6duiaxoSphHzrXJmiRqT-4CXcVvNKwwiTat_basKc74JhIQ&__tn__=%2CO%2CP-R

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL