Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Περιφέρεια Αττικής / Κλειστά όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί και την Τετάρτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιφέρεια Αττικής / Κλειστά όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί και την Τετάρτη

ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΝΙ
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Επεκτείνεται κατά μία μέρα το κλείσιμο των σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα είναι είναι κλειστά, ούτε θα διενεργηθούν self test, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής:

- οι προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών  για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου .
- το  γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.
η ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα , σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Σημειώνεται ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραταθεί η ίδια πρακτική κατά ακόμη ένα 24ωρο, για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, αφού η Περιφέρεια Αττικής «αξιολογήσει την κατάσταση» το αμέσως επόμενο διάστημα.

Χωρίς τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία

Μετά την παράταση της γενικής αργίας αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της κακοκαιρίας από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης.

Ωστόσο στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής. 

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα της Τετάρτης θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, ενώ στο ΕΜΠ η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL