Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
16.6°C21.1°C
1 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.4°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.9°C
4 BF 40%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.7°C16.9°C
0 BF 82%
Αττική Οδός / Κυβερνητικός τραγέλαφος - Στις 17.00 έλεγαν ότι ομαλοποιείται η κυκλοφορία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττική Οδός / Κυβερνητικός τραγέλαφος - Στις 17.00 έλεγαν ότι ομαλοποιείται η κυκλοφορία

χιόνια φορτηγά αττική οδός
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Δίχως τέλος είναι το «επιτελικό» μπάχαλο, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» ανέδειξε την ανικανότητα της κυβέρνησης, στη διαχείριση έκτακτων αναγκών, για ακόμη μια φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, εκτός όμως από τη δεδομένη ανευθυνότητα της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, αποδείχθηκε ότι κυβερνητικοί παράγοντες βάλθηκαν να παίξουν με τα νεύρα των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, ακόμη και για 10 σχεδόν ώρες.

Συγκεκριμένα, περίπου 12 λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα, ενημερωτικό δελτίο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές της Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι η κυκλοφορία στην Αττική Οδό «ομαλοποιείται σταδιακά».

Δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου

«Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, όπως επισημαίνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτουν ότι έπειτα από προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας η κυκλοφορία σταδιακά ομαλοποιείται. Επισημαίνεται ότι στην Αττική Οδό επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος από το πρωί ειδικά στο κομμάτι από Παιανία έως Μεταμόρφωση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης και στις εισόδους στο κομμάτι αυτό. Η Τροχαία έχει ξεκινήσει ήδη αντιδρομήσεις στις εισόδους για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά το δελτίο του ΑΜΠΕ το οποίο λίγο αργότερα αναπαράχθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέσσερεις ώρες αργότερα, και ακόμη εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, χωρίς να μπορούν να φύγουν και περιμένοντας τα συνεργεία του στρατού και της Αττικής Οδού ώστε να τους απεγκλωβίσουν, ενώ με την πάροδο του χρόνου ο παγετός γίνεται σφοδρότερος και τα καύσιμα στα αυτοκίνητα τελειώνουν.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στον πιο πολυδιαφημισμένο δρόμο της χώρας παραμένουν άνθρωποι χωρίς νερό και χωρίς φαγητό, αναμένοντας το «επιτελικό κράτος» να ενεργήσει «άμεσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL