Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Βιασμός 24χρονης / Προεκτάσεις του κυκλώματος και στην Κύπρο βλέπουν οι αρχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / Προεκτάσεις του κυκλώματος και στην Κύπρο βλέπουν οι αρχές

Κοπέλα
Φωτογραφία αρχείου (PIXABAY.COM)

Σε χιονοστιβάδα εξελίσσονται οι αποκαλύψεις γύρω από την καταγγελία βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο ευρύτερο κύκλωμα μαστροπείας που ερευνάται οι αρχές οδηγούνται και στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης στην καταγγελία έκανε λόγο και για έναν Κύπριο που φέρεται να συνδέεται με το ελληνικό κύκλωμα μαστροπείας.

Με αφορμή τα παραπάνω άνοιξε σχετική έρευνα και στην Κύπρο. Για την ακρίβεια ο Κύπριος βουλευτής Χρήστος Χριστοφίδης, με επιστολή του στον εισαγγελέα Σαββίδη ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι αυτά τα ειδεχθή πάρτι» και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για καταγγελία από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη.

Ο Χρ. Χριστοφίδης τόνισε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής του για αυτεπάγγελτη έρευνα, υπήρξε «άμεση αντίδραση και ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί ενώ λαμβάνουμε πληροφόρηση από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα».

 

Είμαστε σε επαφή και με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στείλει πλήρως εμπιστευτική επιστολή προς τον αρχηγό της αστυνομίας με τις πληροφορίες που έχει», ανέφερε επίσης ο Κύπριος βουλευτής.

Ο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας αναμένει γραπτή κατάθεση από τον Ηλία Γκιώνη σχετικά με την καταγγελία του για Κύπριο που φέρεται να συνδέεται με το ελληνικό κύκλωμα μαστροπείας.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «η κυπριακή αστυνομία δεν έχει επίσημη καταγγελία ή άλλα στοιχεία που να εμπλέκουν την Κύπρο, αλλά στη βάση των δημοσιευμάτων έχει ξεκινήσει από χθες έρευνα για εμπλοκή Κύπριου».

Ο ίδιος εξήγησε πως η έρευνα των κυπριακών αρχών, διεξάγεται προς δύο κατευθύνσεις: από τη μια η επαφή με το πρόσωπο που έχει κάνει τις καταγγελίες από τον οποίο αναμένονται λεπτομέρειες, η δεύτερη με αποστολή στις ελληνικές αρχές μέσω Europol να μας διαβιβάσουν πληροφορίες ή μαρτυρίες για την Κύπρο ή για Κύπριο υπήκοο που είναι εμπλεκόμενος.

«Έχουμε αναφορές και σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα κάποια πρόσωπα στέλνουν κοπέλες στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε μαρτυρίες ή στοιχεία παρά μόνο αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο Χρ. Ανδρέου και διευκρίνισε ότι «μόνο όταν έχουμε στοιχεία θα επικοινωνήσουμε με πρόσωπα».

 

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς σε παρέμβασή του, τόνισε ότι «αν μιλάμε για εισροή γυναικών από την Κύπρο, κάποιος φέρνει αυτές τις κοπέλες εδώ».

Η απάντηση από τον Χρήστο Χριστοφίδη ήταν ότι «όσο λιγότερα λέγονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διαλευκανθούν οι υποθέσεις βιασμών και ειδεχθών εγκλημάτων».

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης πάντως ξεκαθαρίζει με ανάρτησή του στο instagram πως «δεν θα δώσει κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου και τον δικηγόρο της κοπέλας».

«Το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει ανθρώπους παντού» και ενημερώνει ότι θα καθυστερήσει την γραπτή κατάθεσή του που αναμένουν οι κυπριακές αρχές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL