Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Κώστας Κατσούλης / Στο Εφετείο ο θάνατος του φιλάθλου του Εθνικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Κατσούλης / Στο Εφετείο ο θάνατος του φιλάθλου του Εθνικού

Κώστα; Κατσούλης

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης θανάτου του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη, ύστερα από αναίρεση της τελευταίας απόφασης του Εφετείου από τον Άρειο Πάγο.

Σχεδόν 7,5 χρόνια από τον θάνατό του με την ακροαματική διαδικασία οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 31, 33 και 39 ετών , θα δικαστούν με την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Το πρωτόδικο δικαστήριο έγινε τον Μάρτιο του 2016 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. Οι δύο μεγαλύτεροι, 39 και 33 ετών σήμερα, είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 16 και 13 ετών αντίστοιχα, ενώ ο 31χρονος είχε κηρυχθεί αθώος. Ωστόσο είχε ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κρίθηκαν ένοχοι και οι τρεις, οι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και στον 31χρονο επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών. Στην απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ακολούθησε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και σήμερα άρχισε η επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο αποφυλακίστηκαν, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και οι τρεις κατηγορούμενοι.

Μετά το πέρας των διαδικασιών το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, η μητέρα του Κώστα Κατσούλη, είχε καταθέσει πρωτόδικα ότι «έφυγε το παιδί μου και δεν μπόρεσα ούτε στο φέρετρο να το δω. Δεν μου επέτρεψαν να δω τον Κώστα μου μετά τη νεκροτομή».

Σύμφωνα με τον πατέρα του ο γιος του είχε δεχθεί οργανωμένη επίθεση που ήταν στοχευμένη στο πρόσωπο του γιου του. Ανέφερε ότι στοχοποίησαν το γιο του επειδή μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους αδύναμους στην κερκίδα. «Του δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό και δεν του άφησαν περιθώρια διαφυγής. Αυτή ήταν πάντα η στάση ζωής του και αυτή πλήρωσε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL