Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του Πολιτισμού και της πολιτικής ηγεσίας στον Αλέκο Φασιανό, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 87 ετών το βράδυ της Κυριακής.
Παρόντες στο κοιμητήριο Παπάγου την Τρίτη ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς και πολλοί άλλοι άνθρωποι του Πολιτισμού.
Εμφανώς συγκινημένη η σύζυγος του σπουδαίου ζωγράφου, Μαρίζα, συνοδευόμενη από τα δύο τους παιδιά Βικτώρια και Νίκο δήλωσε: «Έχουμε λάβει απίστευτη αγάπη, σεβασμό, μια γλυκύτητα και τρυφερότητα από τα μηνύματα του κόσμου και αυτό μας κάνει καλό αυτές τις δύσκολες ώρες».
Τον επικήδειο για τον Αλέκο Φασιανό απηύθυνε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.
«Έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας Αλέκος Φασιανός, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και μια σπουδαία παρακαταθήκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο Αλέκος Φασιανός είχε φιλοτεχνήσει τα λογότυπα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και ο δήμος Παπάγου-Χολαργού τον είχε τιμήσει με το "Βραβείο Περικλέους" το 2019. Προς τιμήν του το 2021, η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πήρε το όνομά του, μετά από πρόταση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου», ήταν η ανακοίνωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού για τον Αλέκο Φασιανό.
