Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Νέο Ηράκλειο / Σχολείο με στατική ανεπάρκεια λειτουργεί κανονικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο Ηράκλειο / Σχολείο με στατική ανεπάρκεια λειτουργεί κανονικά

Νέο Ηράκλειο
screenshot

Τα σχολεία στην Ελλάδα πάσχουν σε υποδομές με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται επανειλημμένα αντιμέτωποι με επικίνδυνές συνθήκες.

Στο Νέο Ηράκλειο κατέρρευσε στέγαστρο στο 1ο Γυμνάσιο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος συλλόγου γονέων το θέμα δεν είναι μόνο η κατάρρευση στέγης τα Χριστούγεννα, όπου ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά το πιο σοβαρό είναι πως στο συγκρότημα έχει εντοπιστεί «στατική ανεπάρκεια».

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Μανώλας όλα τα κτιριακά προβλήματα ξεκίνησαν από τον σεισμό του 2019 όταν τα τρία συγκροτήματα στο σχολείο που φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Επιπλέον ανέφερε ότι εγκρίθηκε προϋπολογισμός για την στατική ανεπάρκεια και ξεκίνησαν οι εργασίες 2,5 χρόνια μετά, δηλαδή τον Δεκέμβρη του 2021.

Όλο αυτό το διάστημα η σχολική δομή λειτουργεί έχοντας εντοπιστεί από δημόσιο φορέα στατική ανεπάρκεια.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει μιλώντας στο OPEN, το ένα συγκρότημα αποκαταστάθηκε χωρίς καν να έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας, ενώ στα άλλα δύο οι επισκευές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα και μέσα στα Χριστούγεννα έπεσε το στέγαστρο.

«Οι εγκαταστάσεις συντηρούνται πλημμελώς», υπογράμμισε ο πρόεδρος συλλόγου γονέων, και πρόσθεσε ότι ακόμα και η ταράτσα του σχολείου είναι γεμάτη υγρασία. Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανωλά, ευθύνες φέρει και η δημοτική Αρχή για τη μη έγκαιρη αποκατάσταση του σχολείου, καθώς παιδιά ίσως κινδυνεύουν. «Τα παιδιά είναι σαν να πηγαίνουν στο Σαράγεβο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι μελέτες δείχνουν ότι το κτίριο δεν είναι ασφαλές αλλά το σχολείο λειτουργεί κανονικά» επισήμανε.

Ανάμεσα σε όλα, αναφέρεται πως μετά το συμβάν καταστράφηκε και το σπίτι του φύλακα που βρισκόταν εντός του κτιρίου με την οικογένειά του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL