Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Δήμος Παλλήνης / Υπόλογος για τις κάμερες στα σχολεία - Αγνόησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Παλλήνης / Υπόλογος για τις κάμερες στα σχολεία - Αγνόησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
photo pixabay

Κόλαφος είναι για τον δήμο Παλλήνης η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τις κάμερες που εγκατέστησε στα σχολεία και πλέον απειλείται με διοικητικές κυρώσεις καθώς δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της.

Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση υποχρεώνει τον δήμο Παλλήνης να ζητήσει τη γνώμη των εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού, των γονέων και κηδεμόνων και των μαθητών (αν υπάρχουν μαθητικά συμβούλια). 

Παράλληλα η Αρχή ζητούσε μέσα στο χρονικό διάστημα τριών μηνών να προσκομίσει ο δήμος Παλλήνης μελέτη εκτίμησης αντίκτυπου στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με την οποία να αιτιολογείται, για κάθε μία κάμερα ξεχωριστά, η πλήρωση των προϋποθέσεων του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, των οδηγιών και αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και των Κατευθυντήριων Γραμμών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προσωπικών Δεδομένων.

Η μελέτη αυτή ουδέποτε διενεργήθηκε, επισημαίνει ο Πάνος Σκουρολιάκος με αποτέλεσμα ο δήμος να βρίσκεται προ της επιβολής διοικητικών μέτρων.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση της Αρχής αποτελεί δικαίωση για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» και τις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης που είχαν προσφύγει με ξεχωριστές αναφορές-καταγγελίες για την εγκατάσταση των συστημάτων βιντεο-επιτήρησης.

Να σημειωθεί ότι ο αν. Τομεάρχη Πολιτισμού είχε καταθέσει τον Μάρτιο του 2021 ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών με θέμα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL