Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Βιασμός 24χρονης / Οργή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / Οργή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από καφέ-μπαρ του οποίου εργαζόμενος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελία της. Το καφέ-μπαρ ωστόσο δηλώνει ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο» καθώς έχει διακόψει τη συνεργασία του μαζί του.

Με συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τις γυναίκες» και «ξεφτίλες βιαστές στις φυλακές» συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα μέσω social media, στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση λίγων μέτρων από το κατάστημα. Στη συγκέντρωση υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρέθηκε από νωρίς στο σημείο.

Σε δηλώσεις της γυναίκα που συμμετείχε στη συγκέντρωση ανέφερε πως «ερχόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε γιατί φοβόμαστε να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο, φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τελικά ποιος είναι δίπλα μας. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχουν μέτρα σε σχέση με τον βιασμό έτσι ώστε να μας προστατεύουν για να πάμε να μιλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κοπέλα έχει μιλήσει ανοιχτά για τον βιασμό της εδώ και δύο ημέρες και ακόμη αναρωτιούνται γιατί πήγε και μίλησε. Αν είναι δυνατόν, πού ζούμε στο μεσαίωνα».

https://youtu.be/_PmmEKqXixs

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα έγινε και στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, μετά από κάλεσμα της «Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη». «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει. Στον δρόμο, στη δουλειά ποτέ καμία μόνη» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL