Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Θεσσαλονίκη / 24χρονη καταγγέλλει ότι πρώτα την υπνώτισαν και μετά τη βίασαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / 24χρονη καταγγέλλει ότι πρώτα την υπνώτισαν και μετά τη βίασαν

Σεξισμός κακοποίηση γυναίκα
pixabay.com

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την καταγγελία 24χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. 

Στις 2 Ιανουαρίου η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη προχώρησε στη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης γνωστού μαγαζιού και να οργάνωσε μαζί με τους συνεργάτες του, πάρτι σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή κοπέλα κατάλαβε κάποια στιγμή ότι της έριξαν υπνωτικά χάπια στο ποτό της. Λόγω των χαπιών δεν μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι της και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σουίτα και να κοιμηθεί σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Η 24χρονη στη συνέχεια επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το βιασμό της από τρεις άντρες, κατηγορώντας τον 27χρονο πως ήταν ένας από αυτούς.

Ο τελευταίος οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, όμως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα, απαγόρευση να προσεγγίσει και να επικοινωνήσει με το φερόμενο θύμα).

Στην απολογία του, ο 27χρονος έχει αρνηθεί την κατηγορία περί βιασμού και έχει κατονομάσει άλλα πρόσωπα που φέρονται να είναι οι δράστες

Ο 27χρονος φέρεται να είναι αυτός που με ανάρτηση του –την οποία στη συνέχεια απενεργοποίησε– παραδέχθηκε ότι πίεσε κοπέλες προκειμένου να παραβρεθούν στο πάρτι, ώστε «να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας που ήρθαν από Αθήνα για το τριήμερο».  

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναφορές σε ονόματα επιχειρηματιών ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ειρήνη Αγαθοπούλου, δήλωσε πως «Δυστυχώς, τα περιστατικά έμφυλης βίας, ενδοοικογενειακής ή άλλης, με θύματα κορίτσια και γυναίκες, δεν έχουν τελειωμό». Και πρόσθεσε:

«Το ενθαρρυντικό είναι ότι η κοινωνία αντιδρά. Ήδη στο διαδίκτυο υπήρξε θύελλα αντιδράσεων κατά των δραστών και ένα πολύ μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς το θύμα. Ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης και να μην υπάρξει συγκάλυψη, εξαιτίας των ισχυρών διασυνδέσεων που φαίνεται να έχουν τα πρόσωπα που καταγγέλλονται. Είμαστε ξεκάθαροι: Η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές οφείλουν και σε αυτήν την υπόθεση να εργαστούν χωρίς περισπασμούς, ανεξάρτητα από το στάτους των φερόμενων ως δραστών. Να συλλέξουν με ταχύτητα – όχι ίδια με αυτήν της υπόθεσης Λιγνάδη – το απαραίτητο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό και να προστατεύσουν το θύμα από τη δευτερογενή θυματοποίηση.»

«Τα θύματα ζητούν δικαίωση και όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια ζητούν να μπορούν να εμπιστεύονται τις Αρχές και τους Θεσμούς όταν έχουν να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την έξαρση των περιστατικών και τον δισταγμό των θυμάτων να καταγγείλουν. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.»

Σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προέβη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας πως «Οι αρχές οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους σε σχέση με τον καταγγελλόμενο βιασμό της 24χρονης στη Θεσ/νίκη ώστε οι θύτες να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε το θύμα». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL