Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Θεσσαλονίκη / Ψηλά η ανομία στα ΑΕΙ για να ξεχάσουμε ακρίβεια και πανδημία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Ψηλά η ανομία στα ΑΕΙ για να ξεχάσουμε ακρίβεια και πανδημία

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πολεμικό κλίμα δημιουργούν τα τοπικά κυβερνητικά φερέφωνα στη Θεσσαλονίκη προωθώντας την επιχειρούμενη από το Μαξίμου αλλαγή της πολιτικής ατζέντας από την ακρίβεια και την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας που φέρνει το ΕΣΥ σε λειτουργική κατάρρευση στην ανομία στα πανεπιστήμια και την επιστροφή στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Ενόψει της σημερινής πανελλαδικής συγκέντρωσης στην οποία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ενάντια στην αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και στις εκκενώσεις καταλήψεων από τα ΜΑΤ, χθες η γαλάζια διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι μαζεύει τους κάδους σκουπιδιών στο ιστορικό κέντρο και κάλεσε τους πολίτες να μην κατεβάσουν σκουπίδια. Στο ίδιο κλίμα και ο εμπορικός σύλλογος της πόλης, που κάλεσε τα μέλη του να «οχυρώσουν» όπως μπορούν καλύτερα τα καταστήματά τους, να κατεβάσουν ρολά, να σηκώσουν τις τέντες και να απομακρύνουν «πάσης φύσεων υλικά ή απορρίμματα βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές». Σκοπός του συλλόγου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, είναι να αποτρέψει ή να προλάβει «ανεπιθύμητες ενέργειες εις βάρος των επιχειρήσεων αλλά και για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκληθούν εγκληματικές ενέργειες».

Μαζικό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Στο μεταξύ, μαζική ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΝΙΘ και εργατικά σωματεία της πόλης μπροστά στο ΥΜΑ-Θ με βασικό αίτημα τη στήριξη του ΕΣΥ και την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς. Συμμετείχαν γιατροί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, διανομείς, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Εκπρόσωποι της ΕΝΙΘ περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία, όπως κατήγγειλαν, έχουν μετατραπεί και πάλι σε νοσοκομεία μίας νόσου εξαιτίας της εκτίναξης των κρουσμάτων. Έκαναν λόγο για συνειδητά εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης, διότι αντιμετωπίζει την υγεία ως κοστολογημένο εμπόρευμα. Την κατήγγειλαν για «απύθμενο θράσος» διότι βαφτίζει ΜΑΦ κλινικές χωρίς να έχουν τις κατάλληλες υποδομές και συγχρόνως υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ και ζήτησαν την επαναλειτουργία των νοσοκομείων «Λοιμωδών» και «Παναγία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL