Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Δήμος Χαλανδρίου / Αγόρασε 1.000 self tests για τις έκτακτες ανάγκες των σχολείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Χαλανδρίου / Αγόρασε 1.000 self tests για τις έκτακτες ανάγκες των σχολείων

ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Στην αγορά 1.000 αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests), προχώρησε ο Δήμος Χαλανδρίου, προκειμένου να συνδράμει τις έκτακτες ανάγκες των σχολείων.

Ο δήμος Χαλανδρίου, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν, στα σχολεία της περιοχής, προβλέπει πλέον την ιχνηλάτηση του συνόλου των μαθητών σε καθημερινή βάση, πέραν των προβλεπόμενων προληπτικών τεστ.

Ο δήμος θα βρίσκεται σε «συνεχή επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες» και εξηγεί ότι έτσι θα συμβάλει στην «εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του, η προμήθεια έγινε μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών (Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης), κατόπιν σχετικών αιτημάτων των δ/νσεων των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι «από την αρχή της πανδημίας παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες της πόλης, με στόχο συμπληρωματικά με τις παροχές της Πολιτείας, να καλύπτουμε τις ανάγκες που προκύπτουν. «Με αυτή τη λογική, φροντίσαμε για την έγκαιρη διάθεση μασκών, από την προηγούμενη ήδη σχολική χρονιά, για την προμήθεια τάμπλετ που κάλυψαν τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, για τον διπλασιασμό του αριθμού των σχολικών καθαριστριών φέτος –με σημαντική επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού-, με την διάθεση αντισηπτικών όταν καταγράφονται ελλείψεις. «Η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας, στο μέτρο του δυνατού, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής», σημειώνει η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL