Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Κώστας Βαξεβάνης / Άδωνις και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν προαναγγείλει την κλήση μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Άδωνις και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν προαναγγείλει την κλήση μου

Κώστας Βαξεβάνης
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/eurokinissi

Για προμελετημένο σχέδιο με στόχο τη «δολοφονία χαρακτήρα» κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο εκδότης και δημοσιογράφος του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει καυστικά την κλήση του από τη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενου στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis.

«Ο υιός Μητσοτάκης, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, στήνει δικαστήρια για τους αντιπάλους της» τονίζει ο εκδότης.

Ο ίδιος περιγράφει αναλυτικά πώς έφτασε στο σημείο η ανακρίτρια να τον καλέσει ως κατηγορούμενο, θυμίζοντας τόσο τις καταδικαστικές αποφάσεις για την Novartis στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες όσο και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ουσιαστικά προανήγγειλαν τη δίωξή του.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ζητήσει από το βήμα της Βουλής. Ο Άδωνις Γεωργιάδης το έχει προαναγγείλει από τα social media γράφοντας "τιτ τακ , τικ τακ, ετοιμάσου για φυλακή". Η ίδια η ΝΔ το έχει αποδώσει ως κατηγορία χωρίς να υπάρχει καν κατηγορία. Μόλις προχθές, για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως τον Βαξεβάνη θα τον καλέσει η ανακρίτρια για τη Novartis» αναφέρει. Τονίζει επίσης ότι οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, εδώ και βδομάδες έχουν προαναγγείλει πως θα τον καλέσει η ανακρίτρια. 

«Ζούμε σε μια δυστοπία και δεν χρειάζονται αυταπάτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis, πήρε θέση πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λίγο αργότερα, το Documento αποκάλυψε πως η θέση του αυτή δεν ήταν άσχετη με τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος του διοργάνωνε προεκλογικά δείπνα και τον βοηθούσε να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ» αναφέρει υπενθυμίζοντας και τις αποκαλύψεις που έχει κάνει το Documento.

Παραθέτει συγκεκριμένα ότι «η ιδιομορφία με εμένα και το Documento είναι πως δεν αποτελούμε έναν αντίπαλο πολιτικό, αλλά το σύστημα εκείνο της δημοσιογραφίας που έχει αποκαλύψει τις γκρίζες περιοχές στις οποίες κινείται η Οικογένεια Μητσοτάκη με offshore, ανακριβές πόθεν έσχες, σπίτια του Βολταίρου και τα funds των Κέυμαν. Ωστόσο δεν είμαστε ο μοναδικός στόχος. Είμαστε η προσπάθεια παραδειγματικής τιμωρίας σε όποιον τολμά, η προσπάθεια να γονατίσουν τα τελευταία προπύργια της ελευθερίας του Τύπου, η απόφαση να επιβάλουν ένα κράτος Μητσοτάκη με αυτοκρατορικό μεγαλοϊδεατισμό και αυταρχική επιβολή».

Καταληκτικά ο Κώστας Βαξεβάνης υπογραμμίζει ότι «κάποτε το καθεστώς έστηνε ξερονήσια και φυλακές. Σήμερα ο Μητσοτάκης στήνει τα δικά του στρατοδικεία. Μόνο που δεν έχουμε χούντα. Ακόμη και αν θέλουν πολύ να έχουμε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL