Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Παίδων Πεντέλης / Ομολογία Γκάγκα – Γίνεται εμβολιαστικό κέντρο και κόβονται οι εφημερίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Πεντέλης / Ομολογία Γκάγκα – Γίνεται εμβολιαστικό κέντρο και κόβονται οι εφημερίες

Η Μίνα Γκάγκα
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Εκτός των εφημεριών τίθεται για 6 ολόκληρες εβδομάδες το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπως αποκάλυψε πρώτο το avgi.gr. Το ομολόγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία μόλις πριν από δύο ημέρες έριχνε στάχτη στα μάτια του υγειονομικού προσωπικού, των φορέων και κατοίκων της Βόρειας Αττικής, διαβεβαιώνοντας σε επίσκεψή της ότι το παιδιατρικό νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μίνα Γκάγκα προσπάθησε να ωραιοποιήσει την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το Παίδων Πεντέλης σε mega Εμβολιαστικό Κέντρο το σημαντικό – όπως είπε και η ίδια – νοσοκομείο, στο οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά.

«Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει» ισχυρίστηκε. Πώς θα γίνει αυτό, όμως; «Έτσι θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλ. θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα» η προκλητική της απάντηση. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η κυβερνητική απόφαση ελήφθη για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, λέγοντας ότι καθημερινά στην Αθήνα γίνονται 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης. «Το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ», είπε.

«Υπάρχουν αντιρρήσεις, το καταλαβαίνω» πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι πριν παρθεί η απόφαση είχε συνομιλίες με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. 

 «Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL