Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Γιάννα Παπαδάκου / Σε απολογία χωρίς δικογραφία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννα Παπαδάκου / Σε απολογία χωρίς δικογραφία

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Την αναστολή της ποινικής διαδικασίας που έχει κινηθεί εναντίον της, έως ότου υπάρξει αμετάκλητη απόφαση για τις ποινικές υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, και συγκεκριμένα των Ανδρέα Λοβέρδου (εναντίον του οποίου έχει ήδη ασκηθεί δίωξη),  Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου (για τους οποίους διενεργείται έρευνα από τον εισαγγελέα Διαφθοράς), ζητεί με αναφορά της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η δημοσιογράφος, η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε αδικήματα που κατηγορείται ότι τέλεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διά των συνηγόρων της Δημήτρη και Λυδίας Τσοβόλα αναφέρει ότι από την ανακρίτρια, παρανόμως, δεν της έχει χορηγηθεί η δικογραφία από την έρευνα εναντίον των πολιτικών προσώπων προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αντικρούσει τους ισχυρισμούς τους.

Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν οι ισχυρισμοί των τριών πολιτικών προσώπων ότι χωρίς στοιχεία παρουσιάστηκαν ως αδίκως ύποπτοι για το αδίκημα της δωροληψίας, πάνω στους οποίους η ανακρίτρια βάσισε το κατηγορητήριο εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου, η οποία ωστόσο δεν γνωρίζει τα στοιχεία βάσει των οποίων κατηγορείται, προκειμένου να απαντήσει.

Μάλιστα, η Γιάννα Παπαδάκου είχε προσφύγει σχετικά στο Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας ζητώντας να της χορηγηθεί η εναντίον της δικογραφία, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας που αφορά την έρευνα που γίνεται εναντίον των τριών πρώην υπουργών Υγείας (Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου).

Επίσης η Γιάννα Παπαδάκου, στην ίδια προσφυγή, ζητάει την εξέταση του Ερβέ Φαλτσιάνι, για τη συνέντευξη με τον οποίον κατηγορείται, των εισαγγελέων Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου, Γιώργου Καλούδη, του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών Φωτεινής Δαυίδ, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, καθώς και δύο δημοσιογράφων, της Τζόρτζιας Κοντράρου και του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρου Καπάκου.

Η Γιάννα Παπαδάκου αναμένεται να ζητήσει αναβολή της απολογίας της έως ότου εξεταστεί το αίτημά της για αναστολή της ποινικής διαδικασίας, το οποίο θα ήταν παράλογο να μην γίνει δεκτό.

Η κλήση σε απολογία της Γιάννας Παπαδάκου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από την ΕΣΗΕΑ όσο και από διεθνείς οργανώσεις και παρατηρητήρια κατά της διαφθοράς, καθώς στην ουσία διώκεται για το γεγονός ότι διερεύνησε δημοσιογραφικά τρεις αρκετά ύποπτες υποθέσεις με μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον και προφανώς με τρόπο που δεν... άρεσε στα υπό διερεύνηση πρόσωπα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι όλο το κατηγορητήριό της βασίζεται σε άρθρα της και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και στη συνέντευξη που είχε πάρει από τον θεωρούμενο ως «πατέρα της λίστας Λαγκάρντ» Ερβέ Φαλτσιάνι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL