Live τώρα    
Σχολεία / Σχεδόν ένας στους τρεις μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων έμεινε στο σπίτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Σχεδόν ένας στους τρεις μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων έμεινε στο σπίτι

Σχολείο μαθητές κορωνοϊός
INTIME/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Για τραγελαφική κατάσταση στα σχολεία την πρώτη ημέρα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί καθώς περισσότεροι από 15.500 μαθητές απουσίασαν λόγω νόσησης ή επαφής με κρούσμα κορωνοϊού, ενώ ιδιαίτερα στις μικρότερες τάξεις στα δημοτικά και νηπιαγωγεία ένα ποσοστό 20% με 30% δεν προσήλθε στα σχολεία γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Καισαριανής - Βύρωνα - Παγκρατίου, Θεοδώρας Δριμάλα «δεν μιλάμε απλώς για “αρρυθμίες” αλλά για κυριολεκτικό μπάχαλο που διαμορφώνεται στα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης».

Η ίδια, όπως μεταδίδει το 902.gr, πρόσθεσε ότι 5.500 περίπου εκπαιδευτικοί έλειπαν σήμερα από τα σχολεία καθώς νοσούν ή είχαν στενή επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

«Το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το κουκούλωμα των χιλιάδων κενών με συγχωνεύσεις τμημάτων, δηλαδή στοίβαγμα 25, 26, 27 και 28 μαθητών ακόμα και διαφορετικών τάξεων σε αίθουσες κλουβιά κόντρα ακόμα και στις οδηγίες που έδινε το ίδιο το υπουργείο πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να μην υπάρχει πρόσμειξη μαθητών, είναι απαράδεκτο» τονίζει η ίδια.

Επίσης η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Καισαριανής - Βύρωνα - Παγκρατίου επισημαίνει ότι τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και ότι «τα χιλιάδες έκτακτα κενά έρχονται να προστεθούν στα πάνω από 5.500 λειτουργικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στα πάνω από 3.500 στην δευτεροβάθμια, που δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, η ίδια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η κατάσταση στα σχολεία δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί με ευχολόγια, δηλώσεις στα ΜΜΕ και δελτία Τύπου, με απόκρυψη της πραγματικότητας».

«Όσο η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να κωφεύουν απέναντι στις δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις μας τόσο η κατάσταση στα σχολεία θα χειροτερεύει, θα διαμορφώνεται μια διαλυτική εικόνα, θα οξύνονται ακόμα περισσότερο οι μορφωτικές ανισότητες ιδιαίτερα για τα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών», επεσήμανε η Θεοδώρα Δριμάλα και κάλεσε τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0