Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Θωμαΐδης - Μανωλόπουλος / Ως 60.000 κρούσματα «ακόμη και σήμερα-αύριο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θωμαΐδης - Μανωλόπουλος / Ως 60.000 κρούσματα «ακόμη και σήμερα-αύριο»

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΣΤ ΠΑΙΔΙ
EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα οδεύει ταχύτατα προς την πλήρη επικράτηση της Όμικρον και το άνοιγμα των σχολείων επιταχύνει τις εξελίξεις, όπως προκύπτει από όσα είπαν μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημεία Νίκος Θωμαΐδης και ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Από ό,τι φαίνεται από τις μετρήσεις, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα συνεχίζεται, αυτή την εβδομάδα. Όχι με τον ρυθμό που είδαμε τις προηγούμενες 2,5-3 εβδομάδες, ωστόσο συνεχίζει η αύξηση ... μειώνεται ο ρυθμός αύξησης ... αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα κάποια σταθεροποίηση ... ωστόσο επειδή ανοίγουν τα σχολεία και κάποιες άλλες δραστηριότητες, θα δούμε νούμερα αυτή την εβδομάδα μεγαλύτερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει ... θα δούμε, πόσα τεστ θα γίνονται», είπε ο κ. Θωμαΐδης, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «στην Αττική, επειδή είμαστε περίπου στο 40% των συνολικών κρουσμάτων της Επικράτειας, σίγουρα θα έχουμε τα μεγαλύτερα νούμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Την 1η Ιανουαρίου είχαμε 87% Όμικρον και το υπόλοιπο 13% Δέλτα ... σίγουρα βαίνουμε στην πλήρη επικράτηση της Όμικρον», όπως ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο που διαχειρίστηκε η χώρα την έκρηξη του πέμπτου κύματος, «από την 15η Δεκεμβρίου έχουμε πενταπλασιασμό και πάμε προς τον εξαπλασιασμό αυτή την στιγμή». Υπενθυμίζεται ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι «σε ένα μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει»...

Από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος εκτίμησε ότι «μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα δούμε την κορύφωση των κρουσμάτων, θα αποκλιμακωθεί γρήγορα μετά, τουλάχιστον αυτή είναι η διεθνής εμπειρία. Πιστεύω μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε δει την κορύφωση των κρουσμάτων, μπορεί να φτάσουν και τις 60.000, ακόμη και σήμερα-αύριο». Τον Φεβρουάριο κατά τον ίδιο «θα έχουμε ακόμη τα αποτελέσματα των κρουσμάτων αυτού του μήνα», συνέχισε, προσδιορίζοντας χρονικά μία πιθανή βελτίωση της εικόνας προς Μάρτιο-Απρίλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL