Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Σχολεία / Κουδούνι με ομαδικά πυρά κατά Κεραμέως - Πάνω από 15.000 μαθητές θετικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Κουδούνι με ομαδικά πυρά κατά Κεραμέως - Πάνω από 15.000 μαθητές θετικοί

Μητσοτακης Κεραμέως Σχολείο
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με πάνω από 15.000 μαθητές θετικούς σύμφωνα με τα χθεσινά και πρωινά στοιχεία και χωρίς μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών ανοίγουν τα σχολεία με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νίκης Κεραμέως.

Το επιτελικό μπάχαλο συμπληρώνεται από το γεγονός ότι περίπου 250.000 μαθητές, δεν βρήκαν self test και αναμένεται να το κάνουν έξω από το σχολείο τους πριν μπουν, ανάλογα με το αποτέλεσμα, στην τάξη.

Η ΟΛΜΕ, που έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 12.00 -14.00 και συγκέντρωση στις 13:30 έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατηγορεί την Νίκη Κεραμέως για επιτελικό μπάχαλο, αναλγησία και ανικανότητα.

Όπως επισημαίνει, η Νίκη Κεραμέως αδιαφόρησε για τις εκκλήσεις πολλών ειδικών επιστημόνων που ζητούσαν να μην ανοίξουν τα σχολεία και απαξίωσε πλήρως όλες τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, διατηρώντας το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο του 50%+1.

Ακόμα, όμως, και το ανεπαρκέστατο μέτρο των self test, όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ, δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν. 

«Χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί στήθηκαν στις ουρές των φαρμακείων για ώρες για να διαπιστώσουν ότι δεν υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα τεστ, με αποτέλεσμα να μην τα προμηθευτούν. Το ΥΠΑΙΘ δεν κατάφερε ούτε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα self test για την εκπαιδευτική κοινότητα. Και αντί να κινηθούν άμεσα για να διορθωθεί αυτό ή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους αφού δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν, βρήκαν πάλι την γνωστή λύση: «να το πάρουν στις πλάτες τους οι εκπαιδευτικοί»!», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Για σύγχυση και αγωνία στον χώρο της εκπαίδευσης κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ τόσο για τα ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά και λόγω της σοβαρής έλλειψης δωρεάν self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία,  η οδηγία στους γονείς να πάνε στα σχολεία για self test, κρύβει απόλυτη προχειρότητα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει παράλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συνωστισμό και χάος.

Να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως, επιμένουν σε μια απόφαση που έχει ρίσκο για τη δημόσια υγεία παρά τις δραματικές επισημάνσεις των επιστημόνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, επεσήμανε ότι όταν ανοίξουν τα σχολεία, τα κρούσματα στους ανήλικους θα εκτοξευθούν,  υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός δυνητικά καταστροφικού κύματος. Έχουμε περισσότερες μολύνσεις και θανάτους από κάθε άλλη περίοδο.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του επιτελικού μπάχαλου του κ. Μητσοτάκη «απέδειξε ότι μπορεί και χειρότερα». Όπως από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν με ασφάλεια και όχι με το απαράδεκτο υγειονομικό πρωτόκολλο του 50%+1.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει σειρά μέτρων που δεν έγιναν αποδεκτά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία προτείνει τα τμήματα να κλείνουν με το πρώτο κρούσμα και να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξουν.

Παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL