Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα / Παρέμβαση εισαγγελέα - Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες στις ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα / Παρέμβαση εισαγγελέα - Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες στις ΜΕΘ

ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει πλέον η μελέτη - βόμβα των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και για την αυξημένη θνητότητα στους ασθενείς που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών εντάσσει τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα στην έρευνα που διενεργεί ήδη, για την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μελέτη των δύο επιστημόνων θα ενταχθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται εδώ και καιρό στην εισαγγελία η οποία θέτει υπό διερεύνηση κάθε αναφορά που δημοσιοποιείται και συνδέεται με την υγεία και προστασία των πολιτών. Τα δεδομένα και τα συμπεράσματα των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα θα τεθούν υπόψη του εισαγγελικού λειτουργού που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για ζητήματα που αφορούν συνθήκες νοσηλείας και διαθεσιμότητας των ΜΕΘ σε ασθενείς με Covid 19.

Με αυτόν τον τρόπο η Εισαγγελία Πρωτοδικών αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντική τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε επιχείρηση απαξίωσης. Μάλιστα σήμερα το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άκης Σκέρτσος, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη μελέτη «ήσσονος σημασίας υπόθεση».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη που δεν κομίζει κάτι καινούργιο, η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για αυτά τα θέματα, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολιτικές που ενισχύουν το σύστημα Υγείας και προσπαθούν να θεραπεύσουν ακριβώς αυτά τα προβλήματα. Ποια προβλήματα εντοπίζει η μελέτη; Ότι όταν έχει μεγαλύτερο φόρτο το σύστημα Υγείας, τότε είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και δεύτερον ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και έχουν απαντηθεί από το υπουργείο Υγείας (σ.τ.σ. ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε σε υπουργείο Παιδείας)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL