Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Jumbo / Δείχνει το υπουργείο Εργασίας - «Εφαρμόζονται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Jumbo / Δείχνει το υπουργείο Εργασίας - «Εφαρμόζονται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας»

Κατάστημα Jumbo
(EUROKNISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Έμμεση επιβεβαίωση της καταγγελίας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συνιστά η απάντηση της γνωστής εταιρείας Jumbo, η οποία δείχνει προς το υπουργείο Εργασίας.

Αναφορικά με τον νέο εσωτερικό κανονισμό εργασίας που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και έφερε στην κορυφή των trends του Twitter το hashtag #cancel_jumbo, η εταιρεία με διαρροή σημειώνει ότι «ουδεμία πρωτοτυπία υφίσταται, δεδομένου ότι προβλέπονται οι διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας».

«Ό,τι ισχύει σε άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις ισχύει και στον Όμιλο Jumbo» λέει επίσης η εταιρεία και κάνει λόγο για «υποβολιμαία δημοσιεύματα».

Αναλυτικά η διαρροή από τα Jumbo:

Αναφορικά με υποβολιμαία δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου, πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές της αγοράς, ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό δήλωσαν τα εξής: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Όμιλος JUMBO είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στηρίζοντας με σταθερή απασχόληση και έγκαιρη καταβολή μισθών, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομίας, 4.000 οικογένειες στην Ελλάδα, ενώ σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, εργάζονται συνολικά 7.000 υπάλληλοι.

Οι ημέρες και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων καθορίζονται πάντα από την ισχύουσα νομοθεσία κάθε χώρας, ενώ τηρούνται με αυστηρότητα οι κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Επίσης, δεν υφίσταται ούτε τέθηκε ποτέ ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων σε ημέρες ή περιοχές όπου δεν προβλέπει ο νόμος ρητά τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Αποτελεί πάγια θέση του Ομίλου JUMBO, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς.

Με μία και μοναδική προϋπόθεση: Ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για τη λειτουργία του λιανεμπορίου τις Κυριακές, να ισχύει για όλους και για όλα τα καταστήματα.

Τέλος, όσον αφορά τον αρμοδίως εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας του προσωπικού της Εταιρείας (ο οποίος είχε κατατεθεί προς έγκριση από τον Φεβρουάριο του 2020 και επικυρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, κοινοποιήθηκε δε σε όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς εταίρους), ουδεμία πρωτοτυπία υφίσταται, δεδομένου ότι προβλέπονται οι διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.

Ό,τι ισχύει σε άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις ισχύει και στον Όμιλο JUMBO.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL