Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κέντρα Υγείας / Έχουν αφήσει επί μήνες απλήρωτους τους γιατρούς - Στον «αέρα» οι εμβολιασμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κέντρα Υγείας / Έχουν αφήσει επί μήνες απλήρωτους τους γιατρούς - Στον «αέρα» οι εμβολιασμοί

Γιατρός στηθοσκόπιο
INTIME/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ καθώς δεν έχουν πληρωθεί για 6 μήνες τα δεδουλευμένα από τακτικές και πρόσθετες εφημερίες. Αύριο αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Με λίγο λόγια η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας αλλά ταυτόχρονα αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κατά τη χθεσινή συνάντησή με τους εν λόγω γιατρούς που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Υ. Μαρκοπούλου, αποφασίστηκε ότι από την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας με απόσυρση των γιατρών από όλες τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων και της διενέργειας προληπτικών τεστ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της η ΕΙΝΑΠ σε περίπτωση μη πληρωμής των δεδουλευμένων θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο των εφημεριών των Κ.Υ. της 1ης ΥΠΕ. και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

«Είναι αδιανόητο γιατροί οι οποίοι εργάζονται, εδώ και 6 μήνες να είναι απλήρωτοι για όλες τις εφημερίες που πραγματοποιούν και να μη συγκινείται η υπεύθυνη για τα Κέντρα Υγείας, αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Νταβώνη», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ προσθέτοντας ότι είναι επίσης «αδιανόητο να αδιαφορούν γι’ αυτή την κατάσταση η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, και όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ως ΕΙΝΑΠ έχουμε καταθέσει αναλυτική έγγραφη αναφορά με τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και επίσης έχουμε παρέμβει έγκαιρα στη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε. για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών».

Καταλήγοντας, η ΕΙΝΑΠ ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει την κινητοποίηση για την «διεκδίκηση των αυτονόητων» επισημαίνοντας ότι «είναι ντροπή οι συνάδελφοί μας να δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών covid και noncovid, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να παραμένουν απλήρωτοι. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην πανδημία όσο και ενάντια στη λοιπή νοσηρότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συναντήθηκε στις 08/12/21 με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε. με θέμα την επί πολλούς μήνες καθυστέρηση στην καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, τακτικών και πρόσθετων.

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε., αποφασίστηκε η έναρξη κλιμακούμενων κινητοποιήσεων:

Από Δευτέρα 13/12/21 ξεκινάει επίσχεση εργασίας – απόσυρση των γιατρών από όλες τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων και της διενέργειας προληπτικών τεστ.

Σε περίπτωση μη πληρωμής των δεδουλευμένων θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο των εφημεριών των Κέντρων υγείας της 1ης Υ.Πε. και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, το οποίο θα αποφασιστεί σε νέα συνέλευση.

Την Παρασκευή 10/12/21 η ΕΙΝΑΠ με αντιπροσώπους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε. θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας για να κοινοποιήσει και δια ζώσης τα παραπάνω.

Είναι αδιανόητο γιατροί οι οποίοι εργάζονται, εδώ και 6 μήνες να είναι απλήρωτοι για όλες τις εφημερίες που πραγματοποιούν και να μη συγκινείται η υπεύθυνη για τα Κέντρα Υγείας, αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Νταβώνη. Επίσης, είναι αδιανόητο να αδιαφορούν γι’ αυτή την κατάσταση η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, και όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ως ΕΙΝΑΠ έχουμε καταθέσει αναλυτική έγγραφη αναφορά με τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και επίσης έχουμε παρέμβει έγκαιρα στη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε. για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών.

Είναι ντροπή οι συνάδελφοί μας να δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών covid και noncovid, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να παραμένουν απλήρωτοι! Είναι άλλωστε γνωστό ότι η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην πανδημία όσο και ενάντια στη λοιπή νοσηρότητα.

Η ΕΙΝΑΠ θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση των συναδέλφων για την διεκδίκηση των αυτονόητων!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL