Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Νέα μέτρα / Κυβέρνηση σε απελπισία – Πανηγυρίζει για 3.400 παραπάνω ραντεβού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα μέτρα / Κυβέρνηση σε απελπισία – Πανηγυρίζει για 3.400 παραπάνω ραντεβού

Εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ)

Μόνο ως κοροϊδία θα μπορούσε να θεωρηθεί η διαρροή που έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ήταν σωστή, έσπευσε να πανηγυρίσει για περίπου 3.400 παραπάνω ραντεβού.

Όπως ανέφεραν από την κυβέρνηση, μέχρι σήμερα και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600.

Σήμερα, μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Μαξίμου λένε ότι έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών. Δηλαδή για μόλις 3.400 παραπάνω ραντεβού, η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε πανηγυρισμούς. Πρόκειται για μία κίνηση απελπισίας καθώς από τη ΝΔ βλέπουν ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει βαλτώσει, τη στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει. Μάλιστα η διαρροή προβλήθηκε δεόντως από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με καρμπόν τίτλους για τριπλασιασμό των ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα που απέρριπτε πριν μερικές μέρες, βάζοντας τελικά χαράτσι 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχοι.

Νάσος Ηλιόπουλος: Θρηνούμε 100 ανθρώπους τη μέρα εξαιτίας της αποτυχίας του Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η χώρα θρηνεί 100 ανθρώπους τη μέρα εξαιτίας της αποτυχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «φάσκει και αντιφάσκει», υπενθύμισε «ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε την κοροϊδία των voucher για τους νέους, δεν το έκανε για να τους σώσει από τις ΜΕΘ, άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ευτυχώς δεν νοσούν βαριά, αλλά το έκανε μόνο και μόνο για να "εξαγοράσει" την οργή τους μετά τη δημοσκοπική του κατρακύλα, αφού επί έναν χρόνο τους είχε στοχοποιήσει για την πανδημία και τους είχε ξυλοκοπήσει στις πλατείες.

Εκ του αποτελέσματος δε, φάνηκε πως η κοροϊδία απέτυχε» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Του υπενθύμισε επίσης, «πως σε αντίθεση με τότε, η χώρα πλέον θρηνεί 100 ανθρώπους τη μέρα εξαιτίας της αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη να πείσει τους πολίτες -και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο- να εμβολιαστούν, εξαιτίας της επιλογής του να μην στηρίξει το ΕΣΥ και να μην λάβει ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας.

Τέλος, αν θέλει να βρει ποιος φάσκει και ποιος αντιφάσκει, ας αναζητήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, που πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων, που στην πλειοψηφία τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα» καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL