Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Τάκης Θεοδωρικάκος / Ετοιμάζει απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάκης Θεοδωρικάκος / Ετοιμάζει απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Την απαγόρευση των φιλάθλων στα γήπεδα προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, λόγω της μη τήρησης της υποχρέωσης να φορούν μάσκα όσοι βρίσκονται εντός των γηπέδων και των ελλιπών ελέγχων από τις ομάδες στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα βέβαια, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι όλα βαίνουν καλώς. Ωστόσο ένα ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα δεν το λες και επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι «θέλω να είναι τελείως ξεκάθαρο, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάψει να υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουμε στα γήπεδα να παρακολουθούμε τους αγώνες. Τόσο απλά. Πρέπει να μπει ένα τέλος και δεν γίνεται κάθε ένας φίλαθλος να ασχολείται μαζί του ένας αστυνομικός».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην περίπτωση των οπαδών του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στο παιχνίδι με τον Άρη λέγοντας ότι οι 4 οπαδοί δεν ήταν εμβολιασμένοι. Υπενθυμίζεται ότι για να μπει κάποιος στο γήπεδο εκτός από τη χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια παραμονής του στο γήπεδο, πρέπει να έχει και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από κορωνοϊό.

«Κάποιοι από τους φιλάθλους που συνελήφθησαν, τέσσερις νομίζω, δεν είχε κανείς τους πιστοποιητικό ότι έχει εμβολιαστεί, μόνο ένας από τους τέσσερεις είχε νοσήσει. Αυτό επισύρει ποινή, πρόστιμο το οποίο είναι υποχρεωμένες οι αρχές και το επιβάλουν στη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό γιατί πιστεύω ότι  δεν είναι πρόβλημα μόνο μιας ομάδας. Είναι πρόβλημα όλων των ομάδων. Οφείλουν λοιπόν όλοι να τηρήσουν αυτό το μέτρο, προφανώς η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους, θα τηρεί ειδικά το μέτρο  που αφορά τη μάσκα. Το βλέπει κανείς και από την τηλεόραση. Δυστυχώς στη μεγάλη τους πλειονότητα δεν φορούν μάσκες οι άνθρωποι και ζητώ το επόμενο Σαββατοκύριακο το σύνολο των ομάδων να πάρουν αυτό το μέτρο και οι φίλαθλοι όλοι, οι οπαδοί όλοι και όσοι θα πάμε στο γήπεδο το Σαββατοκύριακο να φοράμε μάσκα για να μπορέσει να συνεχιστεί η δυνατότητα να συμμετέχουμε και να παρακολουθούμε τους αγώνες».

Για την περίπτωση των οπαδών του ΠΑΟΚ μίλησε με παρέμβασή του στη Βουλή και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος δήλωσε: «Δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι από τις συλλήψεις που έγιναν στα επεισόδια της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια συγκεκριμένη ομάδα δεν έκανε σωστά τους ελέγχους που έπρεπε για να μπουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Και συνεπώς, πέρα από τις κυρώσεις που προβλέπονται και έχουν να κάνουν με τη βία στα γήπεδα, θα επιβληθούν και οι κυρώσεις που έχουν να κάνουν με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL