Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Ζακ Κωστόπουλος / Ο ξυλοδαρμός, η μόνη αιτία για τον θάνατο του Ζακ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζακ Κωστόπουλος / Ο ξυλοδαρμός, η μόνη αιτία για τον θάνατο του Ζακ

Ζακ Κωστόπουλος

Απόλυτη επιβεβαίωση της κατάθεσης του ιατροδικαστή Ν. Καλογριά συνιστούν οι δύο χθεσινές καταθέσεις των συναδέλφων του κατά την τρίτη ημέρα της δίκης των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου.  Όπως κατέθεσαν τόσο η άμεση συνεργάτιδα του Ν. Καλογριά Σουλτάνα Μαριανού όσο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Κωστόπουλου Σωτήρης Τσαντίρης, ο 33χρονος ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το οποίο θα μπορούσε να τον οδηγήσει -ή έστω να συνεισφέρει- στον θάνατό του, ο οποίος, αντιθέτως, προήλθε αποκλειστικά από το οργανικό σοκ που του προκάλεσε ο ξυλοδαρμός του από τους κατηγορούμενους.

Η Σ. Μαριανού, η οποία είχε υπογράψει μαζί με τον Ν. Καλογριά την έκθεση για τις αιτίες θανάτου, αναφέρθηκε στα προβλήματα του Ζακ στο συκώτι, τα οποία επανέφεραν επίμονα στη συζήτηση οι συνήγοροι υπεράσπισης λέγοντας ότι συναντιούνται σε πολλούς ανθρώπους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως σχετιζόμενα με τον θάνατό του. «Υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη, την οποία τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους. Το βρίσκουμε σε πολλές περιπτώσεις αυτό το λιπώδες ήπαρ, αλλά δεν είναι αιτία θανάτου. Δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο. Εδώ σαφώς και ήταν αιφνίδιος, δεν είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, δεν μπορούμε να πούμε ότι απεβίωσε λόγω αυτού» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σ. Μαριανού, η οποία συμπλήρωσε ότι εξετάστηκαν λεπτομερώς και αποκλείστηκαν και όλες οι υπόλοιπες πιθανές αιτίες θανάτου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν να συνδέσουν την παρουσία των πελατών τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, κάτι που απαντήθηκε άμεσα από την πολιτική αγωγή, η οποία θύμισε ότι η ποινική δίωξη των αστυνομικών και των δύο μαγαζατόρων προηγήθηκε της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ακολουθώντας, ο Σ. Τσαντίρης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα χτυπήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο σημειώνοντας πώς επέδρασαν το καθένα από αυτά και επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου επήλθε από τον ξυλοδαρμό του. Αναφέρθηκε δε σε οργανικό στρες το οποίο προήλθε από τα χτυπήματα και την κατάσταση απειλής στην οποία βρέθηκε. Επίσης, διευκρίνισε ότι πρόκειται για οργανικό στρες, δηλαδή για αντίδραση του οργανισμού στα χτυπήματα, που προκάλεσε ισχαιμικό επεισόδιο, και όχι για ψυχολογικό στρες, όπως προσπάθησαν να το μεταφράσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης, που ανέφεραν ατυχώς ότι μπορεί ο Ζακ Κωστόπουλος «να πέθανε από το άγχος του, όπως λέει ο λαός».

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν προσπαθήσει να ακυρώσουν όσες περισσότερες από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου πρότεινε η έδρα για τον Δεκέμβριο επικαλούμενοι ανειλημμένες υποχρεώσεις σε δίκες που οδηγούνται σε παραγραφή, ενώ ήταν γενικά εμφανής η προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τη δίκη όσο μπορούν αφενός με το μυαλό σε μεταγενέστερη πιθανή παραγραφή και αφετέρου για να κερδίσουν χρόνο απέναντι στην ομολογουμένως καταστροφική για τους ίδιους εκκίνηση της υπόθεσης.

Παρούσα στο δικαστήριο, κοντά στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, βρέθηκε και χθες η Μάγδα Φύσσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL