Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.6°C18.2°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.6°C18.0°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.0°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C12.3°C
0 BF 100%
Άρης Σερβετάλης / Σάλος με την απόφαση να κατεβάσει παράσταση γιατί ήθελε και ανεμβολίαστους στο κοινό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρης Σερβετάλης / Σάλος με την απόφαση να κατεβάσει παράσταση γιατί ήθελε και ανεμβολίαστους στο κοινό

Άρης Σερβετάλης
facebook.com

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τον καλλιτεχνικό κόσμο προχώρησε ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, ο οποίος, αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» αποδοκιμάζοντας τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα θέατρα.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Σερβετάλης τόνισε ότι δεν δέχεται τον διαχωρισμό των συμπολιτών του και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να «κατέβει η παράσταση». Κατά τον ηθοποιό όλοι είναι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στην τέχνη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ηθοποιός είχε συζητήσει με τους παραγωγούς από την στιγμή που άρχισαν να τίθενται σε ισχύ μέτρα, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που αποκλειστεί μερίδα πολιτών, εκείνος θα αποχωρήσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο η στάση του ηθοποιού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και στον κόσμο των social media με το όνομά του να ξεχωρίζει στις τάσεις του twitter.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη, υποστηρίζοντας ότι έχει σοκαριστεί που κάποιος ηθοποιός αγνοεί με τέτοια ευκολία το γεγονός ότι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, με τόσο ξαφνικό τρόπο.

«Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Έντονη ήταν και η αντίδραση της γνωστή stand up comedian Χρύσας Κατσαρίνη που με σκληρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του γνωστού ηθοποιού.

Όπως έγραψε η ίδια: «Ξέρεις Άρη ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση; Οι 105 που πέθαναν σήμερα. Και ξέρεις ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα; Οι άλλοι 20 συνεργάτες σου που δεν έχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου και εσύ τους άφησες ανέργους.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε σε ανάρτησή της και η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου. Κατά την ηθοποιό ο Άρης Σερβετάλης ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος στην παράσταση, ενώ τον χαρακτήρισε και «καλοπληρωμένο συνάδερφο», χρεώνοντάς του επίσης την επερχόμενη ανεργία για τους συναδέλφους του.

«Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε» σημείωσε με νόημα η Φαίη Κοκκινοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL