Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Ηλεκτρικός / Πρωτοφανές δυστύχημα - Μετωπική βαγονιών με ένα νεκρό και τραυματίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλεκτρικός / Πρωτοφανές δυστύχημα - Μετωπική βαγονιών με ένα νεκρό και τραυματίες

ΗΣΑΠ δυστύχημα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ένας εργαζόμενος νεκρός και δυο τραυματίες είναι, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο τραγικός απολογισμός του πρωτοφανούς δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Το δυστύχημα συνέβη στις 4:40 τα ξημερώματα  όταν βαγόνι - μηχάνημα συντήρησης των γραμμών (με το κίτρινο χρώμα) κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη λείανση της Γραμμής 1 του μετρό, παρουσίασε πρόβλημα, μάλλον στα φρένα του, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι τεχνικοί να χάσουν τον έλεγχο του.

Νεκρός είναι ένας 41χρονος εργοδηγός του ΗΣΑΠ.

Οι πέντε εργαζόμενοι που επέβαιναν στο μηχάνημα συντήρησης άρχισαν τότε να πηδούν και ενώ το βαγόνι ήταν εν κινήσει καθώς το μηχάνημα συντήρησης ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης

Ανέφερε επίσης ότι όταν οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν από το μηχάνημα, αφού δεν είχε φρένα, είχε αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ προκειμένου να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη πορεία του μηχανήματος συντήρησης, τοποθέτησαν στην πορεία του συρμό με αποτέλεσμα να γίνει μετωπική σύγκρουση και έτσι να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το εκτός ελέγχου μηχάνημα συντήρησης.

Στο σημείο έχουν διακοπεί τα δρομολόγια και γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς - Ομόνοια. Μέσα στην ημέρα θα μεταφέρει λεωφορείο τους επιβάτες από τον ένα σταθμό στον άλλο.

Ο  διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας, δήλωσε ότι η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που θα πάρει ώρες.

«Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές», είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί. Ανέφερε πως λεπτομέρειες για το δυστύχημα θα ανακοινωθούν, μόλις η Πυροσβεστική ολοκληρώσει το πόρισμά της.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ


Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί
σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης
16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό.

Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.

Νίκος Παππάς: Οδύνη και ερωτήματα

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου της ΣΤΑ.ΣΥ. κατά την ώρα του καθήκοντος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

«Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών» σημειώνει. «Τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο έλεγχος της μηχανής λείανσης πρέπει να απαντηθούν. Όπως και αυτά για τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» συμπληρώνει ωστόσο. «Εκφράζουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση στους δύο ακόμα τραυματίες εργαζόμενους» καταλήγει ο Ν. Παππάς.
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL