Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.4°C19.0°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.5°C16.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.5°C22.8°C
1 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Ανεμβολίαστοι για το κράτος όσοι εμβολιάστηκαν εκτός Ε.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ανεμβολίαστοι για το κράτος όσοι εμβολιάστηκαν εκτός Ε.Ε.

Η επίσημη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, που ανοίγει τον δρόμο για τον Γολγοθά των ανθρώπων που είχαν την τύχη να εμβολιαστούν εκτός Ε.Ε

Στο κενό βρίσκονται αρκετοί πολίτες που ζουν στη χώρα μας και έχουν εμβολιαστεί σε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει το πιστοποιητικό εμβολιασμού των υπόλοιπων χωρών!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Άρη Σπουρδαλάκη στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά. Σύμφωνα με τον Άρη Σπουρδαλάκη, ο οποίος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Καναδά, η είσοδος στη χώρα ήταν αρκετά απλή. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το εντελώς αντίθετο. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είτε δεν είχε καμία απάντηση είτε δεν υπάρχει καμία διαδικασία να αναγνωριστούν τα πιστοποιητικά αυτά. Επομένως, ο πολίτης που εμβολιάστηκε εκτός Ε.Ε. αλλά ζει στην Ελλάδα μπορεί να μπει ως εμβολιασμένος στη χώρα, αλλά όχι να δραστηριοποιείται ως τέτοιος. Ο Άρης Σπουρδαλάκης θέλει να κάνει την τρίτη δόση, αλλά εφόσον για το επιτελικό κράτος δεν έχει κάνει καν τις δύο πρώτες, πρέπει να περιμένει την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Ενδεικτικές είναι οι απαντήσεις που έλαβε και μετέφερε στην ΑΥΓΗ. Η Πολιτική Προστασία τον παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας. Ο αρμόδιος φορέας για τον εμβολιασμό τού απάντησε ότι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στο εξωτερικό δεν μπορούν να καταγραφούν στο Ελληνικό Μητρώο, ενώ σε νέα επικοινωνία η Πολιτική Προστασία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθεί πιστοποιητικό στην Ελλάδα για εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε χώρα του εξωτερικού.

Email για εμβόλιο

«Πόρτα» και σε όσους εμβολιάστηκαν στην Ευρώπη

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία που έχει φτάσει στην ΑΥΓΗ, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει πολίτης που εμβολιάστηκε στη Σερβία και πλέον διαμένει στην Αθήνα! Η καθημερινότητά του είναι γεμάτη προβλήματα, αφού, παρότι είναι εμβολιασμένος, πρέπει να κάνει τεστ για όλες τις δραστηριότητές του, ακόμα και για να πάει στο πανεπιστήμιο. Κοινός παρονομαστής στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε αυτήν του Άρη Σπουρδαλάκη είναι ότι εμβολιάστηκαν με εμβόλια που έχουν την ευρωπαϊκή έγκριση.

Ωθούν τους πολίτες στην παρατυπία

Η ανεπάρκεια του -κατά τα άλλα πολυδιαφημισμένου- ψηφιακού κράτους οδηγεί τους πολίτες να στραφούν σε λύσεις εκτός νομιμότητας. Στην περίπτωση του φοιτητή που εμβολιάστηκε στο Βελιγράδι, έχει γίνει άτυπη συνεννόηση με την Πρυτανεία ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματά του. Πάντως, στο κομμάτι της τρίτης δόσης, οι συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών αναζητεί λύσεις για να προστατευτεί από τον ιό από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τους δίνει αυτή τη δυνατότητα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL