Live τώρα    
1°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Χιονοπτώσεις
1 °C
-0.2°C2.2°C
2 BF 92%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
3 °C
0.3°C4.1°C
2 BF 32%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
4 °C
2.6°C6.8°C
4 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
4 °C
2.7°C7.5°C
4 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
2 °C
-0.5°C1.9°C
4 BF 38%
Λάρισα / Εκπαιδευτικός μηνύει για βιασμό τον προϊστάμενό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λάρισα / Εκπαιδευτικός μηνύει για βιασμό τον προϊστάμενό της

κακοποίηση εκφοβισμός παρενόχληση
pixabay.com

Ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ήρθε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για μία εκπαιδευτικό η οποία βιάστηκε από τον προϊστάμενό της.

Το θύμα που είναι καθηγήτρια παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών στη Λάρισα, κατέθεσε μήνυση για βιασμό κατά του προϊσταμένου της στο γραφείο του οποίου υπηρετεί.

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου η εκπαιδευτικός προσκόμισε στην Εισαγγελία φόρεμα στο οποίο υπάρχουν ίχνη σπέρματος. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 όταν βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος απαίτησε να συνευρεθεί μαζί του.

Μιλώντας για το θέμα ο δικηγόρος της εκπαιδευτικού Θωμάς Παπαλιάγκας υποστήριξε ότι το θύμα βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα αναρρωτικής άδειας και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί συνιστά την αποφυγή στην έκθεση του εργασιακού της περιβάλλοντος, αφού της ξυπνά τραυματικές μνήμες.

Μάλιστα ο κ. Παπαλιάγκας υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος αρνείται να της εγκρίνει τη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία προφανώς θέλοντας να την ελέγχει. Και λόγω αυτής του της συμπεριφοράς ο ίδιος συνέταξε αναφορά προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο Εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει  τον προϊστάμενο για εξηγήσεις ενώ του ζητά να δώσει και γενετικό υλικό, ώστε να διαπιστωθεί αν το σπέρμα ανήκει πράγματι στον ίδιο. Από τις εξηγήσεις και το γενετικό υλικό θα αποφασιστεί αν θα του ασκηθεί δίωξη.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας  larissanet.gr, ο δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας επισήμανε ότι «η ποινική διαδικασία κινήθηκε τάχιστα. Όμως δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε σχέση με αυτό γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το απόρρητο».

Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Παπαλιάγκας τονίζει πως «σ’ αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία – για την ακρίβεια ένα πλέγμα κανόνων προστασίας – σε ότι αφορά το θύμα στο εργασιακό του περιβάλλον. Εδώ εν προκειμένω – επειδή είμαστε στο Δημόσιο και επειδή έχει ζητήσει την μετακίνησή της εδώ και καιρό σε δυσμενέστερη θέση από αυτήν που υπηρετεί, καθώς θεωρείται προνομιακή – ο προϊστάμενος (σ.σ. και φερόμενος ως δράστης) δεν υπογράφει την μετακίνησή της, παρά μόνο δέχεται την μετακίνηση στον ίδιο όροφο, σε άλλο γραφείο».

«Κατ’ ουσίαν αυτό δεν θα μπορέσει να την βοηθήσει να ξεπεράσει το συμβάν και για τον λόγο αυτό ο ψυχίατρος που την υποστηρίζει της συνέστησε αυστηρά να μην ξαναπάει στον χώρο εργασίας της» δηλώνει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, προσθέτοντας πως ήδη η γυναίκα βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας επισήμανε σε ότι αφορά την γυναίκα, αναφερόμενος σε όσα έγιναν μετά το καταγγελλόμενο ως συμβάν: «Ξέρετε πως τα θύματα στην αρχή λειτουργούν με άρνηση. Προσπάθησε να το ξεπεράσει μόνη της λίγες ημέρες, δεν άντεξε. Προσπάθησε να πάει στη δουλειά της, έσπασε, έκλαιγε».

Μάλιστα, από την πλευρά της καταγγέλλουσας γίνεται λόγος για «προσπάθεια από την πλευρά του προϊσταμένου με χειριστικό τρόπο να της επιβληθεί», ενώ επισημαίνουν ότι «αυτοί οι άνθρωποι που είναι και ισχυροί προσπαθούν πάντοτε να δημιουργούν τύψεις ή να επιρρίπτουν μια συνυπαιτιότητα στο θύμα».

«Τα θύματα αυτά πρέπει να προστατεύονται. Πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να το καταγγέλλουν αμέσως» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL