Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Πάνος Παπανικολάου / Ύποπτος χρηματισμού όποιος υπογράψει κλείσιμο χειρουργείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Παπανικολάου / Ύποπτος χρηματισμού όποιος υπογράψει κλείσιμο χειρουργείων

Χειρουργείο
Eurokinissi

Στην πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας σε συνέντευξη του. Μάλιστα τόνισε ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρχαν 30 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκοι καθώς είναι γεμάτες.

Ο γραμματέας την ΟΕΝΓΕ ανέφερε ότι για ακόμη μια φορά γίνεται σπασμωδικά επίταξη ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, το οποίο το είχαμε δει και την άνοιξη του 2021, και το οποίο είχε αποτύχει παταγωδώς. Η κυβέρνηση όπως σημείωσε επιλέγει ξανά τις ίδιες δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές.

Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και στην Θράκη που σύμφωνα με πληροφορίες του γιατρού Πάνου Παπανικολάου υπάρχουν τουλάχιστον 30 ασθενείς στη Θεσσαλονίκη βαρέως πάσχοντες που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους.

Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ξάνθη και στον Έβρο όπου γίνεται «ξανά το ίδιο λάθος, που είχε επισημανθεί από την άνοιξη, ότι αποσαθρώνεται τελείως ότι έχει απομείνει από Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Καθώς κλείνουν Κέντρα Υγείας και περιφερειακά Ιατρεία, για να μεταφερθούν Γιατροί και νοσηλευτές σπασμωδικά και εσπευσμένα στα Νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν τα κενά από τις προσλήψεις που δεν έχουν γίνει»

https://youtu.be/JcGIjxf3ASw

Η κυβέρνηση όπως είπε ο Π. Παπανικολάου από τις 24 Μαρτίου του 2020 δεν έχει συνομιλήσεις με την ΟΕΝΓΕ και μόλις χτες συναντήθηκε μαζί τους. Η κυβέρνηση είχε διακόψει την επικοινωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς για 19 ολόκληρους μήνες.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ μετέφερε στον υπουργό Υγείας αν τολμήσει ξανά κάποιος υπουργός ή κυβερνητικός αρμόδιος να υπογράψει ξανά κλείσιμο των χειρουργείων σε δημόσια νοσοκομεία, θα τον καταγγείλει δημόσια ως ύποπτο χρηματισμού από ιδιώτες μεγαλοκλικάρχες και ας του κάνει μήνυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL