Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Αστυνομία / Επιτέθηκε μέχρι και σε βουλευτές - «Δέχθηκα αγκωνιά στο μάτι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία / Επιτέθηκε μέχρι και σε βουλευτές - «Δέχθηκα αγκωνιά στο μάτι»

Επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Από το μένος των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά δεν ξέφυγαν ούτε βουλευτές. Όπως κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης και Μαρία Απατζίδη, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμό από τα ΜΑΤ.

Η Μαρία Απατζίδη, μιλώντας στο documentonews.gr δήλωσε ότι δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ ενώ στη συνέχεια αυτός και άλλοι τρεις από την διμοιρία την έσπρωχναν με τις ασπίδες τους. Δηλώνοντας ότι είναι βουλευτής σταμάτησαν την επίθεση και ευθύς αμέσως εξαπολύθηκε επίθεση με χημικά προς όλο το μπλοκ. «Αν δεν ήμουν βουλευτής τι άλλο θα μου κάνανε; Δηλαδή αυθαίρετα και χωρίς λόγο χτυπάνε τον οποιοδήποτε που απλά διαδηλώνει ειρηνικά, χωρίς να προκαλέσει σε καμία περίπτωση» σημείωσε με νόημα η ίδια.

Σε δηλώσεις της μπροστά στην κάμερα τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε για άλλη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο». Από την πλευρά του ο Κρίτων Αρσένης κατήγγειλε την «επίδειξη δύναμης από την αστυνομία» και τόνισε ότι «έχουμε φτάσει στη χώρα μας να παλεύουμε για να κάνεις πορεία».

https://youtu.be/UxIQq52o9No

«Λίγες μόλις μέρες μετά την ειδεχθή δολοφονία του 20χρόνου στο Πέραμα και τον τραυματισμό ενός ακόμα ανηλίκου από την ΕΛ.ΑΣ., άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα για να διαλύσουν την πορεία που πραγματοποιούνταν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, χτυπώντας λυσσαλέα και το πανό του ΜέΡΑ25 που συμμετείχε σε αυτή, μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Κρίτωνας Αρσένης και Μαρία  Απατζίδη» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Φαίνεται πως τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα, όχι μόνο δεν αλλάζουν την στάση των δολοφονικών ομάδων που δρουν στην ΕΛ.ΑΣ. με την ανοχή και την καθοδήγηση της αυταρχικής πολιτικής της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αντιθέτως οι επιθέσεις σε βάρος άοπλων πολιτών συνεχίζονται κανονικά.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά δυστυχώς που γινόμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας κατάστασης, επιβεβαιώνεται ωστόσο πως αυτοί που καθημερινά υποτίθεται πως "καταδικάζουν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται", έχουν αναγάγει την κρατική καταστολή και την ωμή βία σε βάρος κάθε διαμαρτυρόμενου στις πολιτικές τους, καθημερινή πρακτική.

Είναι βαθιά γελασμένοι όμως οι κ. κ. Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος αν νομίζουν ότι η κοινωνία θα τους αφήσει να μετατρέψουν την χώρα μας σε Ουγγαρία του Όρμπαν» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL