Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Euronews / Παράταση ζωής 12 μηνών για το ελληνικό τμήμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Euronews / Παράταση ζωής 12 μηνών για το ελληνικό τμήμα

Ο CEO του Euronews Michael Peters σε απάντησή του προς ομάδα ευρωβουλευτών – μεταξύ των οποίων και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά ανακοίνωσε την απόφαση να συνεχιστεί η λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews για τους επόμενους 12 μήνες, παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ε.Ε.

Ο κ. Peters αναφέρει συγκεκριμένα ότι η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και τον Επίτροπο Thierry Breton.

ότι, παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η μειωμένη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και η πλήρης εξάρτηση της ελληνικής υπηρεσίας από αυτήν, ελήφθη απόφαση για τη διατήρηση της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση, με αντικειμενικό στόχο την αύξηση της επιρροής της.

Ο ίδιος σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση συνεργειών που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ελληνική υπηρεσία και στην τηλεοπτική της έκδοση και εν τέλει η έκβαση των σχετικών συζητήσεων θα κρίνει εάν η ελληνική υπηρεσία του Euronews θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL