Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κορωνοϊός / Οργισμένη επιστολή των πανεπιστημιακών σε Κεραμέως – Πλεύρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Οργισμένη επιστολή των πανεπιστημιακών σε Κεραμέως – Πλεύρη

Φοιτητές σε αμφιθέατρο σε πανεπιστήμιο
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού τείνουν να εξελιχθούν τα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας, τα ούτως ή άλλως ανεπαρκή μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του ιού που αποφάσισε η κυβέρνηση δεν τηρούνται καν, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται τόσο η υγεία των φοιτητών και των διδασκόντων, όσο και η λειτουργία αυτή καθαυτή των ιδρυμάτων.

Αυτό καταγγέλλουν σε οργισμένη επιστολή τους προς τη Νίκη Κεραμέως και τον Θάνο Πλεύρη οι πανεπιστημιακοί καθηγητές. «Σήμερα, μία ή δύο κατά περίπτωση εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου σε όλα τα πανεπιστήμια με αθρόα προσέλευση των φοιτητών, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι όροι υγειονομικής ασφάλειας ούτε και οι όροι της ΚΥΑ (B’ 4406/24.09.2021)» αναφέρει συγκεκριμένα η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού).

«Πλημμελείς έλεγχοι, αίθουσες υπερπλήρεις, ανεπαρκής καθαρισμός και αερισμός, συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων, αποτελούν συνθήκες που αυξάνουν τον επιδημιολογικό κίνδυνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα» τονίζει. 

Η ΠΟΣΔΕΠ επαναλαμβάνει έτσι για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων. Ζητεί συγκεκριμένα:

  • να αυξηθεί η υγειονομική επιτήρηση με ιχνηλάτηση και πρόσθετα τεστ χωρίς διακρίσεις εμβολιασμένων και μη
  • να παρασχεθεί ρητά η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση χρήσης μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν δικαιολογείται από τις συνθήκες που επικρατούν ή για την προστασία της υγείας ευάλωτων προσώπων.
     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL