Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Άρειος Πάγος / Εξετάζει μπλόκο στην αποφυλάκιση Πατέλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρειος Πάγος / Εξετάζει μπλόκο στην αποφυλάκιση Πατέλη

ΠΑΤΕΛΗΣ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλίωτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γεώργιος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει εάν χωρεί αναίρεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο πολιτικό και νομικό κόσμο, καθώς ενώ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ένας χρόνος από την καταδίκη του νεοναζί σε 122 μήνες φυλακή, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δικηγόροι που είχαν εμπλακεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκαναν λόγο ευθέως για  εξαιρετικά προβληματική μεθόδευση από τους δικαστικούς που πλειοψήφησαν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και οδήγησαν εκτός φυλακής τον πυρηνάρχη Νικαίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL