Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Χρυσή Αυγή / Με τρία χρόνια στο κελί «καθάρισε» ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Με τρία χρόνια στο κελί «καθάρισε» ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης

ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε κατά πλειοψηφία δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο πυρηνάρχης Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη για την ένταξή του σε αυτή και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με την Εφ.Συν. ο εισαγγελέας που πρότεινε την αποφυλάκιση εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών» και συνεκτίμησε την συμπεριφορά του εντός των φυλακών, κάνοντας λόγο για «υποδειγματικό κρατούμενο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατέλης είχε βρεθεί στα χέρια των διωκτικών Αρχών ήδη στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2013 και προφυλακίστηκε μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων για τον φόνο Φύσσα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε, τον Αύγουστο του 2015. Μετά την καταδικαστική απόφαση στην ιστορική δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2020, επέστρεψε στις φυλακές ως κρατούμενος. Τελικά ωστόσο εκεί παρέμεινε ένα ακόμη έτος, πριν το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών κάνει δεκτό το αίτημά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL