Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Συγκλονιστική φωτογραφία - Εκπαιδευτικοί βγάζουν αγκαλιά μαθητές από τα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Συγκλονιστική φωτογραφία - Εκπαιδευτικοί βγάζουν αγκαλιά μαθητές από τα σχολεία

Εκπαιδευτικός με παιδί στην αγκαλιά
sepekerkyras.blogspot.com

Το κυβερνητικό μπάχαλο αποκαλύπτεται από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από το νησί της Κέρκυρας.

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη πιάστηκε και πάλι στον ύπνο καθώς εκτός από τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα σπίτια, αρκετά σχολεία πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να αποκλειστούν μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Οι εκπαιδευτικοί που τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης απομάκρυναν με ασφάλεια δεκάδες παιδιά από τα πλημμυρισμένα σχολεία κρατώντας τα αγκαλιά.

Εκπαιδευτικός με παιδί στην αγκαλιά
sepekerkyras.blogspot.com

«Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης  ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία».

Τα παραπάνω τονίζει σε «ευχαριστήριο στους εκπαιδευτικούς» μήνυμα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας.

Στο σημείωμα επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας χαιρετίζουμε την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των συναδέλφων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν ως αργά το βράδυ αποκλεισμένοι στα σχολεία τους και άλλοι να ψάχνουν να φιλοξενηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί επειδή δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Παράλληλα θυμίζουν ότι «εναντίον αυτών των εκπαιδευτικών κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή η υπουργός Παιδείας τις προηγούμενες μέρες, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» για την αξιολόγηση ξεχνώντας όμως ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων εξαιτίας μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας, προτεραιότητα πρέπει να έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες».

Κέρκυρα Μπάλλος
sepekerkyras.blogspot.com

Πάνω από 50 μαθητές φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία

«Χρειάστηκε να φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία 50 μαθητές, καθώς δεν ήταν εφικτή η μεταφορά τους στη Νότια Κέρκυρα με κανένα οδικό μέσο, μετά και το "κλείσιμο" από την κακοκαιρία, της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού. Οι μαθητές θα μεταφερθούν σήμερα στα σπίτια τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος.

Σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε όλα τα νησιά του Ιονίου και τα μαθήματα γίνονται όπου είναι εφικτό, λόγω διακοπών ρεύματος και internet, διαδικτυακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL