Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.6°C14.0°C
1 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
4.8°C8.8°C
4 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.3°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.9°C13.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.5°C9.9°C
3 BF 76%
Πλημμύρες / Έκθετος ο Πατούλης – Πτώχευσε ο ανάδοχος του έργου στο Φάληρο - Διαλύθηκαν εργολαβίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλημμύρες / Έκθετος ο Πατούλης – Πτώχευσε ο ανάδοχος του έργου στο Φάληρο - Διαλύθηκαν εργολαβίες

ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Με τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» και το απίστευτο περιστατικό με το λεωφορείο του ΟΑΣΑ που βούλιαξε, οι πολίτες επιβεβαίωσαν την ανυπαρξία του Γιώργου Πατούλη, στη διαχείριση των απαραίτητων έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Περιφερειάρχης, πιεσμένος από τις καταστροφές και την οργή των πολιτών, απέδωσε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού καναλιού, που έπρεπε να είναι έτοιμο από πέρσι τον Σεπτέμβριο, στην πτώχευση του εργολάβου.

Όπως επισημαίνει η Ρένα Δούρου, «Η δήλωση αυτή, με την οποία ο Περιφερειάρχης επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού καναλιού, δημιουργεί, πέρα από την εύλογη ανησυχία για το μέλλον του έργου, και πολλά ερωτήματα που οφείλει άμεσα να απαντήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας. Αν δεν το πράξει, τότε θα επιβεβαιώσει ότι αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για να απαλλαγεί των ευθυνών της, μεταθέτόντας τες πότε στην ανάδοχο εταιρία και πότε στους Δημάρχους της περιοχής».

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η δήλωση του Περιφερειάρχη που προκαλεί ανησυχία στους πολίτες ενόψει του επερχόμενου χειμώνα αλλά και πράξεις και κυρίως οι παραλήψεις της Διοίκησής του με αποτέλεσμα μεγάλα και κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα να έχουν οδηγηθεί σε ακύρωση ή στασιμότητα, σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

«Πέρα από το αντιπλημμυρικό κανάλι, που θα μπορούσε να είχε συμβάλλει στην  αποφυγή του περιστατικού της βύθισης του λεωφορείου στις γέφυρες της λεωφ. Ποσειδώνος, έχουν οδηγηθεί σε διάλυση σημαντικές εργολαβίες αποχέτευσης ομβρίων», σημειώνει η Ρένα Δούρου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 η σημερινή Διοίκηση Πατούλη παρέλαβε από την Διοίκηση της Ρένας Δούρου, ενεργές 
Συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2020
–  και για τα φρεάτια και για τους καθαρισμούς ρεμάτων. Και παρότι είχε όλο το χρόνο για να προχωρήσει έγκαιρα τους ανοιχτούς διαγωνισμούς, δεν το έπραξε.


Παράλληλα η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας έκανε πολύ ανεπαρκή καθαρισμό στα ρέματα του Λεκανοπέδιου, διαθέτοντας φέτος για το σκοπό αυτό, μόλις 200.000 ευρώ. Ποσό ελάχιστο, συγκρινόμενο με τα 3.000.000 των σχετικών πιστώσεων επί Διοίκησης της 
Δύναμης Ζωής, οι οποίες κάλυπταν μέρος του 2019 και το 2020. Στο θέμα συνυπεύθυνη είναι και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που  δεν έδωσε, αν και όφειλε από το νόμο, πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προφανώς το έξοδο αυτό για την προστασία της κοινωνίας απορρίφθηκε από τη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση. Ωστόσο, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, δόθηκαν από την Κυβέρνηση πιστώσεις 3.700.000 ευρώ, όμως για να γίνουν απ’ ευθείας αναθέσεις! 

Πράγματι, στην πρώτη εργολαβία καθαρισμού ρεμάτων που δημοπρατήθηκε, προϋπολογισμού  περίπου 2.000.000 ευρώ, η έκπτωση είναι μόλις 8% από 50% που ήταν επί Διοίκησης Δούρου! Η δε διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μετά από 4 μήνες!
Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει σήμερα ενεργή εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων των κεντρικών δρόμων του Λεκανοπέδιου. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει γίνει φέτος καθαρισμός φρεατίων, όπως γινόταν κάθε χρόνο, εξ ου και οι πλημμύρες. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού είναι στην Ημερήσια Διάταξη της.... επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής! Η ολοκλήρωση των διαδικασιών σύμφωνα με τον Νόμο και η υπογραφή της Σύμβασης θα γίνει σε 3 περίπου μήνες!

«Ας μην επιχειρήσει ο λαλίστατος Περιφερειάρχης να διαψεύσει τα παραπάνω – τα περί πτώχευσης τα είπε ο ίδιος δημόσια και όλα τα υπόλοιπα τεκμαίρονται από έγγραφα της Περιφέρειας», σημειώνει η Ρένα Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

ΠΑΣΟΚ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Κίνημα Αλλαγής / Τι σηματοδοτούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της εκλογής προέδρου

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα αλλαγής προκαλούν συζητήσεις. Τόσο ο αριθμός της συμμετοχής, όσο και ο συσχετισμός των δυνάμεων που καταγράφηκε στην κάλπη,...

SOCIAL